21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomeRegionaalMorgen code geel vanwege storm Ciarán, ANWB adviseert morgen thuis te werken

Morgen code geel vanwege storm Ciarán, ANWB adviseert morgen thuis te werken

Regionaal – De ANWB heeft geadviseerd om morgen thuis te werken vanwege de naderende storm Ciarán. De waarschuwing komt als gevolg van de voorspelde sterke wind en regen, die voor onstuimige omstandigheden op de weg kunnen zorgen en mogelijk leiden tot langere files dan normaal. De verwachting is dat de storm morgenochtend de Nederlandse kust zal bereiken.

Een woordvoerder van de ANWB benadrukte dat vertraging op de weg snel kan toenemen bij slecht weer, met automobilisten die meer afstand houden en incidenten zoals omgevallen bomen die files en vertraging veroorzaken. De situatie wordt verder bemoeilijkt doordat veel bomen nog vol in blad zitten, waardoor ze extra gevoelig zijn voor de harde wind.

Code geel

De ANWB roept mensen op om de verkeersinformatie nauwlettend in de gaten te houden. Op dit moment heeft het KNMI code geel afgegeven voor storm Ciarán, behalve in het noordoosten van Nederland. Deze waarschuwing kan worden opgeschaald naar code oranje zodra er meer bekend is over de precieze koers van de storm.

Ciarán bevond zich gisteravond nog ten oosten van Canada en beweegt met grote snelheid over de Atlantische Oceaan. Vanavond wordt de kern van de storm vlak ten zuiden van Ierland verwacht, waarna hij morgen over Engeland trekt in de richting van de Noordzee.

Vooral Frankrijk, Engeland, Wales en de Benelux worden naar verwachting zwaar getroffen door de gevolgen van deze krachtige storm.

https://twitter.com/disastertrackhq/status/1719633188870312354?s=46&t=7f7ceGv3UzOgTX_8D88Dcg


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.