20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendGemeenteraad zeer kritisch over plan opvang Oekraïeners Zuid-Zuid

Gemeenteraad zeer kritisch over plan opvang Oekraïeners Zuid-Zuid

Purmerend – Vanavond werd in een commissievergadering het plan besproken voor een grootschalige opvanglocatie voor Oekraïners in een weiland in Purmer Zuid-Zuid. De ideeën werden zeker niet door iedere partij omarmd. Van iedere politieke partij, van oppositie tot coalitie, kan het college zeer kritische vragen verwachten.

Vorige week woensdag kwamen Purmerenders massaal naar het gemeentehuis om hun mening te geven over een eventuele opvang van maximaal 1500 Oekraïense ontheemden. Hoewel een enkeling positief was, liet een grote meerderheid weten geen heil te zien in het plan dat het college van Burgemeester en Wethouders presenteerde.

Ook vandaag kwamen inwoners van Purmerend in grote getale naar het gemeentehuis. Niet alleen bij het publiek, maar ook bij de raadspartijen was de houding kritisch ten opzichte van de plannen. Geen enkele partij stemde bij voorbaat in op het voorstel dat door het college op tafel was gelegd.

Oppositie-partijen verworpen het voorstel in het algemeen. Coalitie-partijen namen het voorstel mee naar de fractie. Beide groepen wachten tevens het amendement af wat eerdaags zal worden voorgelegd.

Wethouder Rotgans noemde het “ingewikkeld” als de raad niet zou instemmen met het voorstel. Veel andere partijen spreken over onvoldoende draagvlak en een verkeerd proces. Over een spreiding binnen de stad kan een gedeelte van de raadsleden wel nadenken. Hoe dan ook, of het plan van Purmerend om tot 1500 Oekraïners in Zuid-Zuid te huisvesten zonder slag of stoot door zal gaan, is zeker nog niet beslist.

Op 30 november zal de raad een definitieve beslissing nemen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Duidelijk Rotgans moet onmiddelijk de raad en Purmerend verlaten!
    Purmerend voor DE PURMERENDERS!

  2. Ja een die niet eerlijk overkomt als je het artikel leest in BROCAMEDIA ook het feit dat hij buiten de raad en burgers omgaat zou de raad niet goed moeten vinden we zijn toch een democratie.

  3. En dit lees ik zojuist (07.11 om 07.58 uur) op NH Nieuws (=quote);
    Wethouder Harry Rotgans laat er geen twijfel over bestaan, de opvang van Oekraïense ontheemden in Purmerend komt er. De vraag is alleen voor hoeveel oorlogsvluchtelingen. Het kan zijn dat de gemeenteraad besluit dat er maximaal 750 in plaats van 1.500 vluchtelingen op één locatie, in een weiland in Purmer Zuid, komen. Dat bleek gisteravond tijdens de commissievergadering over de omstreden opvang. Zo’n tienduizend mensen tekenden een petitie tegen de opvang.

    Ik snap er werkelijk niets meer van: de democratie van Purmerend wordt kennelijk gedicteerd door één oude man….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.