0.9 C
Purmerend
zaterdag 2 december 2023
HomeRegionaalAutomobilist rijdt ruim 170 kilometer te hard op A8

Automobilist rijdt ruim 170 kilometer te hard op A8

Oostzaan – Agenten hebben zaterdag 11 november een automobilist staande gehouden op de A8 nadat hij ruim 170 kilometer te hard heeft gereden. Hierbij is het rijbewijs van een 40-jarige man uit Assendelft ingevorderd. Ook is zijn auto in beslag genomen.

Op de A8 is een snelheid van 100 kilometer per uur toegestaan. De politie had tijdens de meting 282 km/u op de teller staan, daar gaat 10 kilometer correctie af, waardoor de gemeten snelheid uitkomt op 272 kilometer per uur. 

De man is door de politie gestopt, staande gehouden en gecontroleerd. Zowel zijn rijbewijs als zijn auto zijn in beslag genomen. De politie kan een rijbewijs in beslag nemen wanneer iemand meer dan 50 kilometer per uur te hard rijdt, daar zat deze bestuurder ruim overheen. De man uit Assendelft reed zo hard dat zelfs zijn auto in beslag is genomen. Een auto wordt in beslag genomen wanneer een bestuurder meer dan twee keer de toegestane snelheid rijdt. 

De man is meegegaan naar het bureau, waar hij zijn weg mocht vervolgen. De politie laat weten dat het Openbaar Ministerie beslist wat er nu met de bestuurder gaat gebeuren.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
0.9 ° C
2.2 °
-0 °
82 %
2.2kmh
62 %
za
1 °
zo
2 °
ma
3 °
di
5 °
wo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.