13.9 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomeRegionaaliDeal maakt plaats voor nieuwe Europese betaaldienst: Wero

iDeal maakt plaats voor nieuwe Europese betaaldienst: Wero

Regionaal – De vertrouwde betaaldienst iDeal zal binnenkort verdwijnen, maar maak je geen zorgen; er staat een nieuwe speler klaar om het over te nemen. Het European Payments Initiative (EPI) heeft plannen om iDeal te vervangen door een geheel nieuw Europees betalingssysteem en digitale portemonnee genaamd Wero.

iDeal, een bekende en veilige methode om online betalingen te verrichten via je bankrekening, zal de basis vormen voor dit innovatieve project. EPI, een samenwerkingsverband tussen verschillende Europese banken en betalingsinstellingen, waaronder ABN Amro, ING en Rabobank, heeft recentelijk groen licht gekregen voor de overname en implementatie van Wero.

Officieel goedgekeurd

Hoewel dit nieuws in april al bekend werd gemaakt, is het nu officieel goedgekeurd, samen met de overname van het Luxemburgse betaalbedrijf Payconiq. De Europese samenwerking streeft naar de introductie van een uniforme betaalstandaard op de Europese markt.

Wero zal in eerste instantie gelanceerd worden in België, Frankrijk en Duitsland, gevolgd door Nederland en de rest van Europa. Gebruikers kunnen tot 2025 gebruik maken van iDeal voordat de overstap naar Wero wordt gemaakt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.9 ° C
14.5 °
12.8 °
80 %
1.8kmh
100 %
wo
18 °
do
19 °
vr
22 °
za
16 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.