18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeColumnColumn van Rob: als rechts zich nu gaat mobiliseren, wordt Wilders premier

Column van Rob: als rechts zich nu gaat mobiliseren, wordt Wilders premier

Zelf kies ik rechts van het centrum. Dat doe ik al jaren en dat zal wel zo blijven. Vandaag kwam de peiling uit van Maurice de Hond en die loog er niet om. De PVV staat met 26 zetels gelijk met de VVD. De nieuwe partij van Pieter Omzigt staat op 23 zetels in de peiling. De BBB van Caroline van der Plas mag het nog maar doen met 7 zetels.

Aan de linkerkant van het centrum wordt druk op de nagels gebeten. De fusiepartij PvdA/GroenLinks van Timmermans staat in de peiling op 23 zetels. Op social media worden door de linkerkant al gesproken van een horror scenario als Wilders premier wordt. Zo willen de progressieven van D66 dat je je ruggengraat gaat tonen door te stemmen om het midden sterker te maken. Timmermans wil aankomende donderdag niet wakker worden in een land waar Wilders de leider is van de grootste partij. “We hebben nog een paar dagen om alle groene, sociale en progressieve kiezers te verenigen.”

Mijn opa zei op mijn 14e dat de kogel altijd van links komt. Wat dat betekende, zo zei hij, kom je later vanzelf wel een keer achter. Pas op mij 45e kreeg ik het door en kreeg ik het besef hoe de politieke hazen lopen. Daarvoor was ik niet echt geïnteresseerd in de politiek, want het was wel duidelijk. Tegenwoordig is er veel meer te kiezen en gelukkig ook meer aan de rechterkant.

Zelf denk ik dat de kiezers massaal naar rechts gaan want het kan niet zo langer in dit land. Er moet iets gebeuren. We zijn de regie kwijt en het lijkt al een paar jaar dat niets meer wil lukken. Dat alles te moeilijk is om te regelen. Dat alles steeds erger wordt. Het lijkt wel of we niets meer kunnen. We lullen teveel en poetsen te weinig.

Steeds meer mensen gaan strategisch stemmen. Ik hoor steeds vaker om mij heen dat de stem naar Wilders gaat want ze zijn als de dood zo bang om straks in een land wakker te worden waar PvdA/GroenLinks bij de zittende macht zit. Je weet wel, zo hoor ik, van die klimaatkneuzen en dat stikstoffonds. Die gaan de boel nog meer op slot zetten en dan is er straks echt niets meer mogelijk. Tijd dus voor een grote poetsactie van Nederland en mijn inziens kan dat alleen over rechts. Maar dan hebben we nog wel wat te doen en moet de rechtse stemmer wel in actie komen op 22 november. Doe je ook mee?

Dus als rechts zich nu gaat mobiliseren en gaat stemmen op 22 november wordt Wilders gewoon premier. En dat gun ik die man na al die jaren van uitsluiting. Dan mag VVD-er Yesilgöz vice-premier worden, maar moet ze verder wel haar mond houden. Kan Omzigt met zijn partij een paar ministers en staatssecretarissen leveren die even schoon schip gaan maken met alle toestanden en schandalen. De BBB van Caroline mag aansluiten voor het boerenverhaal en -verstand. Goed voor een meerderheid van 82 zetels. En dan zijn we over vier jaar wel zo’n beetje klaar met poetsen en zien we het wel verder.

Voor nu, ga stemmen op 22 november want het is belangrijker dan ooit. Tijd voor een grote schoonmaakactie. Op lokale gemeenteraadsverkiezingen moeten we nog twee jaar wachten maar reken maar dat ook daar in 2026 een heel ander geluid gaat klinken. Maar dat poetsen we over twee jaar wel recht(s).Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.