23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendPurmerend op schema met huisvesting statushouders "dit jaar nog 14 te huisvesten"

Purmerend op schema met huisvesting statushouders “dit jaar nog 14 te huisvesten”

Purmerend – In de laatste zes maanden van dit jaar hoeft Purmerend met terugwerkende kracht aanzienlijk minder statushouders te huisvesten dan aanvankelijk werd gedacht. De oorspronkelijke verwachting van 143 mensen is naar beneden bijgesteld naar 92.

Deze aanpassing betekent dat de gemeente Purmerend nu al meer dan 85 procent van de gestelde doelstelling heeft behaald, waardoor het volgens het ministerie op schema ligt. Tot eind december moeten er nog veertien statushouders worden gehuisvest, blijkt uit cijfers van het ministerie.

Verlaging doelstelling

Demissionair staatssecretaris Van der Maat (Asiel) heeft de doelstelling voor huisvesting van statushouders voor alle gemeenten verlaagd. Dit besluit komt voort uit het feit dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) minder vaak een verblijfsvergunning afgeeft en er ook minder nareizigers arriveren. Tegelijkertijd loopt de IND zelf achter op schema, wat resulteert in minder nieuwe toewijzingen aan gemeenten en vertraging in het proces van huisvesting en de asielketen als geheel.

Purmerend stond aan het begin van de tweede helft van het jaar met een achterstand van dertien te plaatsen statushouders. Volgens de nieuwe doelstelling moest de gemeente op dat moment nog 105 statushouders huisvesten. Uit cijfers van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) blijkt dat Purmerend tussen 1 juli en 1 november al voor 91 statushouders onderdak heeft geregeld.

Nog veertien

Gerekend vanaf 1 november, moet Purmerend nog veertien statushouders huisvesten om de nieuwe doelstelling te halen. Het Rijk stelt dat gemeenten die begin deze maand op minimaal 70 procent van de doelstelling zaten, op schema liggen om het doel te bereiken. Purmerend behoort met meer dan 85% tot deze groep.

De voorsprong of achterstand die Purmerend aan het eind van het jaar heeft op de doelstelling, wordt meegenomen in de eerste helft van het nieuwe jaar. Op dat moment worden nieuwe taakstellingen vanuit het Rijk opgelegd. De recent bekendgemaakte opdracht voor Purmerend is dat de gemeente in de eerste zes maanden van het nieuwe jaar 99 asielzoekers met een verblijfsvergunning onderdak moet verlenen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.