14.3 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend ontvangt bijna 1.7 miljoen uit Startbouwimpuls voor vier projecten "versneld...

Gemeente Purmerend ontvangt bijna 1.7 miljoen uit Startbouwimpuls voor vier projecten “versneld 193 woningen bouwen”

Purmerend – De gemeente Purmerend ontvangt een bijdrage van € 1.683.975 uit de Startbouwimpuls (SBI) zodat de bouw van 193 nieuwe woningen in Purmerend versneld van start kan gaan. Daardoor zal de woningbouw sneller en robuuster herstellen van de dip in bouwproductie volgend jaar. Per woning is gemiddeld een bijdrage van 9000 euro voor Purmerend beschikbaar gesteld.

Door veranderde omstandigheden – gestegen rente, gestegen bouwkosten en toegenomen bevolkingsgroei – wordt het steeds moeilijker om nieuwe woningen te bouwen. Alleen als alle partijen een stapje extra zetten, kan de bouwproductie op gang houden. Zo heeft demissionair minister De Jonge al een aantal maatregelen genomen om de bouw niet stil te laten vallen, waaronder de Startbouwimpuls.

Vier projecten

Voor Purmerend gaat het om het bouwproject Jacana op kavel 8 in Kop West, Terrazza aan de Waterlandlaan, Kwadijkerpark en de locatie van de voormalige sportschool aan de Lisdoddestraat in de Gors waar Rochdale 38 sociale huurwoningen voor 55 plussers wil ontwikkelen. Ongeveer 80% van de nieuwe woningen valt in de categorie betaalbaar.

300 miljoen

Voor de Startbouwimpuls is landelijk in totaal 300 miljoen euro geïnvesteerd. Bij de beoordeling of projecten in aanmerking komen, is onder andere gekeken naar de juridische hardheid (planologische status), snelheid, efficiëntie en optimalisaties die in de businesscase doorgevoerd zijn. Gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties hebben de afgelopen maanden in het kader van de Startbouwimpuls intensief samengewerkt om versnelling van de woningbouw mogelijk te maken.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.6 °
12.8 °
79 %
1.3kmh
95 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.