6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend wil aula op begraafplaats Purmerweg afstoten

Gemeente Purmerend wil aula op begraafplaats Purmerweg afstoten

Purmerend – De gemeente Purmerend staat op het punt om de aula op de gemeentelijke begraafplaats aan de Purmerweg af te stoten, met als doel een samenwerking aan te gaan met uitvaartondernemer PC Uitvaart. Hoewel het beheer van de begraafplaats een gemeentelijke taak blijft, is de gemeente van mening dat uitvaartceremonies beter door gespecialiseerde ondernemers kunnen worden georganiseerd. Bovendien vereist de dringend noodzakelijke renovatie van de aula een aanzienlijke financiële investering.

Momenteel genereert de aula nog winst voor de gemeente, die deze enkele honderden keren per jaar verhuurt aan uitvaartondernemers voor herdenkingen. Echter, na een grondig onderzoek door een adviesbureau concludeert de gemeente dat het gebouw gedateerd is en niet langer voldoet aan moderne eisen voor het herdenken van overledenen. Op hetzelfde terrein bevindt zich al een modernere aula, beheerd door Associatie/DELA.

Moderniseren

“Het moderniseren van de gemeentelijke aula vraagt een aanzienlijke financiële investering,” zegt de gemeente Purmerend. “Terwijl het begeleiden van begrafenissen geen gemeentelijke kerntaak is maar een taak van de begrafenisondernemer.” Met slechts één medewerker belast met de werkzaamheden, beschouwt de gemeente de huidige situatie als risicovol, vooral bij ziekte.

Ingang begraafplaats Purmerweg

Afstoten beste optie

Het afstoten van de aula wordt door burgemeester en wethouders gezien als de beste optie. Hiermee beperkt de gemeente haar activiteiten op de begraafplaatsen tot wettelijke taken, zoals administratie, onderhoud en beheer. Dit voorkomt aanzienlijke financiële investeringen voor modernisering en duurzaamheid, en minimaliseert het risico op uitval, onderbezetting en imagoschade voor de gemeente.

Het beheer van de gemeentelijke aula is momenteel wel nog winstgevend en komt uit op zo’n 130.000 euro per jaar maar door de risico’s en de eventuele aankomende investeringen is het, volgens de gemeente, beter om het af te stoten. De gemeente is in gesprek met uitvaartonderneming PC Uitvaart, die plannen heeft om de aula volledig te moderniseren en te verduurzamen. PC Uitvaart kan gebruik maken van een voorkeursrecht om de aula aan te kopen.

Foto’s: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.