13.2 C
Purmerend
vrijdag 3 mei 2024
HomeRegionaalWinkelaanbod voor cadeaus in Purmerend en de regio krimpt, drank- en juwelierszaken...

Winkelaanbod voor cadeaus in Purmerend en de regio krimpt, drank- en juwelierszaken groeien

Regionaal – Purmerend en de regio zien een aanzienlijke daling in het aantal winkels waar Sinterklaas cadeaus kan kopen, volgens recente analyse van het AD uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Tien jaar geleden telde de regio 96 speelgoedwinkels, maar dat aantal is nu gedaald tot 61. Boekhandels zijn ook gedaald van 88 naar 68 in dezelfde periode.

De landelijke trend van afnemende speelgoedwinkels en boekhandels is hier duidelijk zichtbaar. Warenhuizen daarentegen groeien landelijk, maar in de regio rond Purmerend is er een bescheiden toename, van 69 naar 78 stuks in tien jaar.

Voor de zoetekauwen onder ons is er goed nieuws: het aantal brood- en banketbakkers is landelijk bijna een kwart gestegen in de afgelopen tien jaar. In Purmerend en de regio is het aantal bakkers in de afgelopen tien jaar gestegen van 69 naar 127. Ook de liefhebbers van chocolade hebben geluk, met tachtig gespecialiseerde winkels in de regio, een stijging van 57 ten opzichte van tien jaar geleden.

‘Volwassener’ geschenken

Naast Sinterklaas is ook de Kerstman op zoek naar cadeaus, en het lijkt erop dat de voorkeur verschuift naar ‘volwassener’ geschenken. Voor degenen die een drankkast-aanvulling op hun verlanglijstje hebben, zijn er in Purmerend en de regio nu 239 winkels beschikbaar, een stijging ten opzichte van 218 in 2013. Als alternatief zijn er 189 juweliers om uit te kiezen, een lichte daling van het aantal ten opzichte van 2013 (194).

Terwijl sommige sectoren in Purmerend en de regio dus een afname laten zien, zijn anderen in opkomst, wat een diversiteit aan cadeauopties biedt voor zowel Sinterklaas als de Kerstman.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


SourceAD
Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,907FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.2 ° C
13.9 °
12.2 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
13 °
za
17 °
zo
15 °
ma
15 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.