6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendMoeten werkende Oekraïense ontheemden in Purmerend gaan bijdragen aan kosten opvang?

Moeten werkende Oekraïense ontheemden in Purmerend gaan bijdragen aan kosten opvang?

Purmerend – In een wilde motie vanavond in de gemeenteraad willen gemeentebelangen Purmerend, PVV en PB21 dat Oekraïense ontheemden met een betaalde baan gaan bijdragen aan de kosten van hun opvang. Tot nu toe worden deze kosten door de gemeente en het rijk gedragen.

Oekraïense vluchtelingen met werk zullen maandelijks een bedrag moeten gaan betalen voor onder andere gemeentelijke belastingen, gas, water, elektriciteit en het gebruik van de verblijfsruimte.

De partijen geven aan dat de opvangopgave van Oekraïense ontheemden inmiddels een structurele opgave lijkt te worden. Tevens benadrukken ze de eerlijkheid, waarbij werkende vluchtelingen op gelijke voet staan met andere inwoners die bijdragen aan hun huisvesting. Voor vluchtelingen zonder betaalde baan zou de gemeente verantwoordelijk blijven voor deze kosten

Cranendonck

In de gemeente Cranendonck is deze regeling al vanaf 1 november een feit. Burgemeester Van Kessel: “Een groot deel van de Oekraïense vluchtelingen heeft een betaalde baan. We vinden het wel zo eerlijk dat zij net als andere inwoners betalen voor hun woning of kamer.” In de gemeente Cranendock betalen werkende Oekraïners 190 euro per maand voor een woning of kamer.

In Purmerend worden er op dit moment rond de 540 Oekraïners opgevangen. Hiervan zou ongeveer 50% werk hebben.

Update: de wethouder gaf aan dat op zijn voorstel de regio hiermee al akkoord is. Met dit positieve antwoord werd de motie door GBP ingetrokken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.