5.5 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendPetitie tegen grootschalige opvang in Purmerend ingediend ondanks dat opvang niet doorgaat...

Petitie tegen grootschalige opvang in Purmerend ingediend ondanks dat opvang niet doorgaat “10.190 handtekeningen”

Purmerend – De petitie om een grootschalige opvang niet te realiseren in de Purmer-Zuid Zuid is, ondanks dat de opvang niet doorgaat, toch door de initiatiefnemers ingediend. Ze deden dit om de gemeenteraad en het college van B&W duidelijk te maken dat het proces niet goed is verlopen. Doordat er diverse documenten naar de pers, waaronder Regio Purmerend, waren gelekt, kregen ze gewag van de plannen van het college.

Ze hekelen de geheimhouding die er vanaf het begin op het dossier lag en ze hopen hiermee te bereiken dat in het vervolg de inwoners worden meegenomen. Ook gaven ze aan dat ze hopen dat het college hier lering uittrekt. Jorge Patricio bood de petitie aan en hield een toespraak. De vice voorzitter van de gemeenteraad Bert Meulenberg nam de petitie in ontvangst en gaf aan de petitie te overhandigen aan de rest van de gemeenteraad.

Veel verdriet maar ook nieuwe vriendschappen

“Als er iets positiefs uit gekomen is, is het wel dat de buurtbewoners ongelofelijk dicht bij elkaar gekomen zijn. Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan maar ook heel veel verdriet. De boodschap van deze petitie is eigenlijk niet alleen dat wij tegen een hele grote opvang zijn van vluchtelingen met welke doelgroep dan ook. Ik denk dat het dan ook verkeerd is om zoveel mensen op een locatie waar dan ook te huisvesten”, gaf Jorge aan.

“De boodschap is eigenlijk denk ik ook dat als je een plan hebt wat een ongelofelijke impact hebt op de samenleving – of dat nu Purmerend is of een andere plaats – dan moet je met enig empatisch vermogen deze klus willen klaren. En daar bedoel ik mee dat je vanaf dag één de bewoners in je plannen moet meenemen. Dat is niet gebeurd en dat heeft ons geraakt.” Hij pleitte voor meer transparantie en betrokkenheid van bewoners bij toekomstige plannen. De petitie is door 10.190 mensen getekend.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
79 %
0.9kmh
73 %
di
5 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.