6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendOprichting BIZ Vastgoed Purmerend Binnenstad gestrand door gebrek aan draagvlak

Oprichting BIZ Vastgoed Purmerend Binnenstad gestrand door gebrek aan draagvlak

Purmerend – Na een gedane draagvlakmeting onder commercieel vastgoedeigenaren, is het initiatief voor de oprichting van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) in de Purmerendse binnenstad ten einde gekomen. Uit de officiële stemming blijkt dat er onvoldoende steun is onder de vastgoedeigenaren.

In een poging tot samenwerking en investeringen binnen het gebied, namen de commerciële vastgoedeigenaren het initiatief voor de BIZ, gesteund door de gemeente volgens de Wet op de Bedrijveninvesteringszones. De gemeenteraad stelde de verordening vast op 2 november 2023, inclusief de bijbehorende BIZ-bijdrage, en het college bekrachtigde op 7 november 2023 het Reglement stemprocedure draagvlakmeting.

Een BIZ is een gebied waarbinnen commercieel vastgoedeigenaren samen investeren en samenwerken aan zaken die genoemd zijn in het BIZ-plan voor een periode van vier jaar. In dit geval is het gebied de binnenstad.

Cruciale fase

De cruciale fase van draagvlakmeting liep van 8 november tot en met 6 december, waarbij de vastgestelde wettelijke eisen niet werden gehaald. Slechts 344 van de 517 mogelijke bijdrageplichtigen brachten een geldige stem uit, met 161 stemmen vóór de BIZ. Helaas viel dit percentage onder de benodigde 67% voor instelling van de BIZ, waarmee de tweede eis niet werd gehaald.

Teleurstellende uitkomst

Met deze teleurstellende uitkomst zal de Verordening bedrijveninvesteringszone Vastgoed Purmerend Binnenstad 2024-2027 niet van kracht worden. De hoop van de initiatiefnemers op gezamenlijke investeringen en samenwerking binnen de binnenstad is voor nu tenietgedaan door het gebrek aan draagvlak onder de vastgoedeigenaren.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.