6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendIntentieovereenkomst getekend voor herbestemming voormalig ABN AMRO-pand in Purmerend

Intentieovereenkomst getekend voor herbestemming voormalig ABN AMRO-pand in Purmerend

Purmerend – De gemeente Purmerend en het Horizon College hebben, in samenwerking met twee investeerders, een belangrijke stap gezet naar de herbestemming van het voormalige ABN AMRO-pand aan de Kalversteeg 1 in Purmerend. De gezamenlijke ondertekening van de intentieovereenkomst bevestigt het commitment om plannen voor een hotel en diverse (jongeren)voorzieningen verder uit te werken.

Het gezamenlijke plan van het Horizon College en de investeerders omvat de begane grond van het pand, waar een veelzijdige combinatie van horeca, fietsverhuur en andere activiteiten zoals een spelletjeshal, workshops of ruimte voor jonge makers zal worden gerealiseerd. Bovendien zijn op de bovenliggende etages hotelkamers ingetekend. Het doel is om een plek te creëren die niet alleen voor jongeren is, maar ook door hen wordt gerund. Dit biedt studenten van het Horizon College de mogelijkheid om werkervaring op te doen binnen verschillende opleidingen.

In het kader van het Programma Binnenstad zijn er gesprekken gevoerd met de stad om de behoeften van de gemeenschap in kaart te brengen. Hieruit kwam naar voren dat er vraag is naar ruimte voor jongeren, een platform voor lokale producten en culturele- en maatschappelijke voorzieningen. Na de aankoop van het pand door de gemeente zijn er gesprekken gevoerd met diverse partijen om aan deze behoeften te voldoen.

Een stad voor en door jongeren

Wethouder Binnenstad Pascal Verkroost toont zich zeer enthousiast over de plannen. Hij benadrukt dat deze goed aansluiten bij de wensen die zijn opgehaald tijdens het Programma Binnenstad. Met de implementatie van dit initiatief voegt de stad niet alleen overnachtingsmogelijkheden toe, maar creëert het ook een ruimte die door en voor jongeren wordt benut. Verkroost ziet dit als een stap dichterbij de ambitie om van Purmerend de huiskamer van de regio te maken, met voldoende voorzieningen voor inwoners en bezoekers.

Het Horizon College en de investeerders zien in Purmerend veelbelovende mogelijkheden. Ronald Mulder, opleidingsmanager bij het Horizon College, beschouwt dit als een unieke kans om studenten op te leiden in een ondernemende omgeving. Hij benadrukt de positieve insteek door de intentieovereenkomst van harte te ondertekenen en kijkt ernaar uit om samen met de gemeenschap en andere partijen in de binnenstad de plannen verder uit te werken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Wat is er gebeurd met de op 31.08.2023 aangekondigde “laagdrempelige creatieve broedplaats” van muziekproducent Antóni Schulte (23)en topmodel Alyssa Traore (25) in het oude Abn Amro-gebouw aan de Kalversteeg een laagdrempelige broedplaats voor creatief talent uit Purmerend?

  2. Tsja ,klinkt leuk maar dit is over een paar jaar weer weg bezuinigd. Het pand moet plat we hebben geen behoefte aan fietsenverhuur en hotelkamers maar wel aan woningen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.