4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeOndernemenBedrijf oprichten in Purmerend? Denk aan je energiecontract

Bedrijf oprichten in Purmerend? Denk aan je energiecontract

Sinds de pandemie is het aantal bedrijven in Nederland flink gestegen. Ook in Purmerend en omgeving zien we alsmaar meer ondernemers. Wanneer je ook net bent begonnen met ondernemen of wanneer je erover na zit te denken om te starten met je eigen bedrijf is er van alles dat op je af komt. Zo moet je niet alleen een kantoor of bedrijfspand zien te regelen; het is ook een must om daar een contract omtrent zakelijke energie voor aan te vragen. Er zijn verschillende soorten zakelijke energiecontracten beschikbaar. Hoe weet je voor welke je moet gaan? We zochten het voor je uit.

Kleinzakelijke of grootzakelijke verbruiker van energie

Iedere ondernemer met een eigen bedrijfspand, zoals een magazijn of een kantoor, is verplicht om een zakelijk energiecontract af te nemen. Aan een particulier energiecontract zoals je dat thuis hebt, heb je niets in een zakelijk pand. Bij zakelijk verbruik wordt onderscheid gemaakt tussen kleinzakelijke en grootzakelijke verbruikers. Een gebouw waar de totale capaciteit van alle elektrische aansluitingen kleiner is dan 3 x 80 Ampère en de totale capaciteit van de gasaansluiting kleiner is dan 40m3 per uur heeft een kleinzakelijke aansluiting nodig. Daarbij ontvang je iedere maand één factuur en betaal je een voorschot, net zoals het geval is bij particuliere energie. Is de totale capaciteit juist groter dan 3 x 80 Ampère en groter dan 40m3 per uur voor gas? In dat geval heb je een grootzakelijk energiecontract nodig. Meestal betreffen dat grote bedrijven met magazijnen en grote machines. Grootzakelijke energieverbruikers krijgen twee facturen: één van de netbeheerder en één van het energiebedrijf en betalen altijd alleen voor dat wat ze daadwerkelijk verbruiken.

Ga je voor een grijs of groen energiecontract voor je bedrijf?

Het maakt niet uit of je een kleinzakelijk of grootzakelijk energiecontract nodig hebt; in beide gevallen heb je de keuze tussen een grijs en groen energiecontract. Vandaag de dag kiezen steeds meer ondernemers voor de duurzame variant; een groen energiecontract. Daarmee draag je namelijk actief een steentje bij aan een betere wereld, omdat deze variant schoner is en zo beter voor het milieu is. Dat zit namelijk zo: grijze energie wordt geproduceerd uit fossiele brandstoffen. Denk aan aardolie en steenkool. Bij dit productieproces komt veel CO2 vrij, een schadelijk uitlaatgas. Groene stroom wordt daarentegen geproduceerd uit groene, natuurlijke energiebronnen, zoals de zon en de wind. Dit productieproces staat erom bekend dat er veel minder CO2 bij vrij komt, waardoor het beter is voor het milieu. Daarbij moet ook gekeken worden naar beide soorten energiebronnen. De fossiele brandstoffen waar grijze energie uit wordt geput, worden alsmaar schaarser. Dat terwijl de natuurlijke energiebronnen onuitputtelijk zijn en nooit op kunnen gaan. Wil je als ondernemer in Purmerend dus iets betekenen voor een betere wereld dan zit je met een groen energiecontract helemaal goed.

Weet waar je een voordelig zakelijk energiecontract kunt scoren

Nu je meer weet over wat voor soorten energiecontracten er zoal beschikbaar zijn, kun je op zoek gaan naar een passend zakelijk energiecontract voor je bedrijf. Weet je nog niet goed wat voor soort verbruiker je bent? Neem dan eens contact op met de netbeheerder van het pand waar je werkt. De kans is groot dat hij of zij je daar meer over kan vertellen. Tegenwoordig zijn er veel energiebedrijven waar je als zakelijke afnemer terecht kunt voor het afnemen van een zakelijk energiecontract. Onze tip? Gebruik een zakelijke energievergelijker; een online tool waarmee je binnen no time weet welk contract goed bij je verbruik past. Hierbij krijg je altijd meerdere energiecontracten te zien en kun je zelf kiezen welk contract je de beste match vindt. Let hierbij altijd goed op de einddatum en de lengte van het zakelijke energiecontract. Er zijn contracten van 1, 3 of 5 jaar beschikbaar, waarbij je geld bespaart als je voor een contract voor een langere periode gaat.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.