4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendRechtbank veroordeelt Purmerender en medeverdachten tot gevangenisstraffen en taakstraffen voor frauduleuze mondkapjesdeal

Rechtbank veroordeelt Purmerender en medeverdachten tot gevangenisstraffen en taakstraffen voor frauduleuze mondkapjesdeal

Haarlem – De rechtbank in Haarlem heeft vrijdag drie mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen en taakstraffen voor een frauduleuze mondkapjesdeal. Tijdens de coronacrisis sloten zij een overeenkomst om voor 850.000 euro aan mondkapjes te leveren, maar de klant ontving nooit een mondkapje.

Een 53-jarige man uit Purmerend en een 46-jarige man uit Amsterdam kregen 14 maanden celstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, en 180 uur taakstraf. Een man uit Bussum kreeg 265 dagen cel, waarvan 180 dagen voorwaardelijk, en 120 uur taakstraf.

Ernst van misbruik

De rechtbank benadrukt de ernst van het misbruik van de coronacrisis en de schaarste aan mondkapjes door de mannen, die handelden om zichzelf te verrijken. De eisen van de officier van Justitie waren tot 20 maanden gevangenisstraf.

De veroordeelden deden zich voor als bonafide handelaren in mondkapjes, verstrekkend vervalste certificaten en facturen. C.B. schreef zelfs: ‘We moeten kamikaze rennen met de buit’ over de aanbetaling van 850.000 euro die de klant nooit terugzag. Het Openbaar Ministerie eiste tot 20 maanden gevangenisstraf voor deze zaak.

Schadevergoeding

De rechtbank legde een schadevergoeding op van 571.351,29 euro aan het gedupeerde bedrijf, naast 10.239 euro voor juridische kosten. De man uit Bussum kwam voor het eerst in aanraking met politie en justitie en gaf snel openheid van zaken, terwijl de andere twee veroordeelden al een strafblad hadden, wat hun strafmaat verhoogde.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.