Purmerend

49-jarige Purmerender opgepakt voor oplichting met mondkapjes

Purmerend – Een 49-jarige man uit Purmerend is aangehouden op verdenking van oplichting bij de verkoop van mondkapjes, schrijft de NOS.

De Purmerender incasseerde een aanbetaling van 850.000 euro, maar liet niets meer van zich horen. Tegelijkertijd met de aanhouding heeft de Belgische politie ook een vermoedelijke medeplichtige aangehouden in Antwerpen.

De gedupeerde afnemers zijn een Britse ondernemer en een Chinees-Australische ondernemer. Zij wilden in februari voor 8 miljoen euro aan mondkapjes kopen van een bedrijf uit Purmerend.

De mondkapjes waren bedoeld voor de Chinese stad Wuhan, die toen met grote tekorten kampte. De Brit deed in februari op Schiphol aangifte tegen het bedrijf en deed zijn verhaal toen ook bij de NOS. De afnemer had het toen over een aanbetaling van 1,2 miljoen euro, maar volgens de marechaussee is er 850.000 euro aanbetaald.

Relevant artikel:

Bedrijf uit Purmerend beschuldigd van oplichting bij verkoop mondkapjes voor China –

Purmerend – Een bedrijf uit Purmerend zou een Britse en een Chinees-Australische ondernemer hebben opgelicht bij de aankoop van 20 miljoen mondkapjes. De twee deden een aanbetaling van 1,2 miljoen euro maar hebben nog niks gezien, zo schrijft de NOS. De zakenmannen vlogen na de aanbetaling naar Nederland om de …


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Schande om over de ruggen van mogelijke slachtoffers je zakken te vullen!
    Hoop dat deze oplichters snel berecht en zwaar bestraft worden.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: