6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeCultuurVerbouwing concert- en cultuurpodium P3 naar 6,9 miljoen euro "3,9 miljoen euro...

Verbouwing concert- en cultuurpodium P3 naar 6,9 miljoen euro “3,9 miljoen euro duurder”

Purmerend – De verbouwing van concert- en cultuurpodium P3 krijgt een duurder prijskaartje. Was dit eerder beraamd op 3 miljoen euro, nu hangt er een prijskaartje van 6,9 miljoen euro aan. De gemeenteraad wordt door het college gevraagd om naast het eerdere krediet een extra aanvullend investeringskrediet van 2,2 miljoen euro ter beschikking te stellen. Dit is 3,9 miljoen euro duurder.

Sinds 2017 is onderzocht op welke manier de exploitatie van concert- en cultuurpodium P3 kan worden versterkt. De afgelopen jaren is onder meer gekeken naar de interne organisatie, de programmering en het imago van P3. In 2019 heeft de gemeenteraad opdracht gegeven aan het college om een ontwerp te maken voor de realisatie van een integraal muziekcentrum in het pand van P3. Naast het concert- en cultuurpodium P3 en Theater de Verbeelding zal ook Muziekschool Waterland in het pand worden gehuisvest.

Inhoudelijke meerwaarde

De realisatie van een integraal muziek/cultuur centrum heeft een duidelijke inhoudelijke meerwaarde voor de cultuurbeleving door de inwoners. Door de verhuizing van Muziekschool Waterland naar P3 komt het pand aan de Geulenstraat beschikbaar en kan deze ruimte worden meegenomen in de transformatie van het Waterlandkwartier.

In 2022 is besloten om het ontwerp en de verbouwing aan te gaan met de oorspronkelijke architect van het pand, namelijk BD Architectuur. Sindsdien is er in gezamenlijkheid met de culturele gebruikers van het pand een nieuw ontwerp gemaakt voor de verbouwing waarin ook onderhoud en een duurzaam gebruik van het pand is meegenomen. Dit ontwerp is de afgelopen maanden door externe adviseurs getoetst op bouwkundige haalbaarheid, akoestiek, installaties en brandveiligheid.

Kostenraming

Op basis van het ontwerp is vervolgens een kostenraming gemaakt. Hieruit blijkt dat de totale verbouwkosten inmiddels aanzienlijk hoger zijn. Dit komt door bouwkostenstijgingen, kosten die noodzakelijk zijn voor de aanpassing van het binnenklimaat en de integratie van gepland meerjaren onderhoud in de verbouwing. De gemeenteraad wordt daarom voorgesteld om een aanvullend investeringskrediet van € 2.225.000,- beschikbaar te stellen om het integrale muziekcentrum te realiseren.

Meerwaarde

Het college van B&W is zich ervan bewust dat op de kredietaanpassing spanning staat in deze tijden van financiële uitdagingen van onze gemeente, maar gezien de culturele meerwaarde en de mogelijke verdere transformatie van het Waterlandkwartier wordt de raad voorgesteld het om het aanvullend investeringskrediet ter beschikbaar te stellen.

“De ontwikkeling zorgt voor versterking van de samenwerking tussen culturele partners en leidt tot een integraal muzikaal en cultureel aanbod dat meer kansen biedt voor inwoners en een groter bereik heeft”, geeft de gemeente aan.

Voor meer informatie kunt u hier kijken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Ja incompetentie lijkt een functie eis te zijn om ambtenaar te worden gaan de verantwoordelijke salaris inleveren, opstappen of via een motie van wantrouwen de raad verlaten ? nee natuurlijk niet er is NUL draagkracht voor deze raad en zich maar afvragen waarom er zo een lage opkomst was bij de gemeenteraad verkiezingen waardeloze prutsers zijn het!

  2. Ieder project gaat altijd meer kosten dan begroot. Dit is in iedere gemeente hetzelfde verhaal, zo ook in Purmerend. Dit wordt bewust gedaan, anders is er geen draagvlak. En als het project eenmaal is gestart komt de aap uit de mouw. Dan is er geen weg terug. Vaak is het een prestige project van de daarvoor verantwoordelijke wethouder. Uiteindelijk kan de burger de portemonnee weer trekken. Pffff…

  3. Het is iedere keer hetzelfde bij de Gemeente Purmerend: het kost VEEL MEER dan ooit gecalculeerd.
    Denk aan het zwembad, de parkeergarage, het Waterlandkwartier en nu dus P3.
    Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.