8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeRegionaalAlbert Heijn neemt proactieve stap en stopt per 1 januari 2024 met...

Albert Heijn neemt proactieve stap en stopt per 1 januari 2024 met verkoop van tabak

Regionaal – Albert Heijn neemt een proactieve stap naar een gezondere samenleving door vanaf 1 januari 2024 de verkoop van tabak en gerelateerde producten in al hun Nederlandse winkels te staken. Hiermee anticipeert de supermarktketen op de voorgenomen overheidsmaatregel die vanaf 1 juli 2024 de tabaksverkoop bij supermarkten verbiedt.

Deze beslissing komt voort uit Albert Heijns missie om gezond eten toegankelijk te maken voor iedereen. De supermarktketen benadrukt dat het streven naar een rookvrije generatie een gezamenlijke inspanning vereist, waarin alle betrokken partijen samenwerken.

Klanten ondersteunen

Albert Heijn stopte al op 1 juli 2023 met de online verkoop van tabak en heeft sindsdien inspanningen geleverd om de fysieke verkoop te beëindigen. Door deze keuze wil de supermarktketen het gebruik van tabak ontmoedigen en klanten ondersteunen bij het aannemen van een gezondere levensstijl.

Franchisenemers van Albert Heijn hebben de vrijheid om zelf te beslissen wanneer ze stoppen met de verkoop van tabak. Sommigen sluiten zich aan bij de beslissing per 1 januari 2024, terwijl anderen wachten tot de wettelijke verplichting op 1 juli 2024 van kracht wordt.

AH to go

Ook BP-tankstations met AH to go winkels, als zelfstandige organisatie en franchisenemer van Albert Heijn, hebben dezelfde keuzevrijheid. De wettelijke verplichting voor het stoppen met de verkoop van rookwaren op deze tankstations is vastgesteld voor 2030.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.