23.1 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeRegionaalAdviescommissie: zorgen over nieuwe busconcessie Zaanstreek-Waterland “uitvallende bussen, overvolle voertuigen, en gebrekkige...

Adviescommissie: zorgen over nieuwe busconcessie Zaanstreek-Waterland “uitvallende bussen, overvolle voertuigen, en gebrekkige reisinformatie”

Zaanstreek/Waterland – Sinds 10 december jongstleden heeft vervoersbedrijf EBS de verantwoordelijkheid voor het busvervoer in de regio Zaanstreek-Waterland op zich genomen. Hoewel EBS de aanbesteding heeft gewonnen, heeft de adviescommissie Zaanstreek-Waterland zorgen over de uitvoering.

Ondanks de aankondiging van EBS van een uitgebreide dienstregeling per 10 december, constateert de commissie dat dit niet is nagekomen. Meldingen van uitvallende bussen, overvolle voertuigen, en gebrekkige reisinformatie zorgen hiermee voor bezorgdheid. De commissie benadrukt de impact op reizigers die voor werk, opleiding of sociale contacten afhankelijk zijn van betrouwbaar openbaar vervoer

Problemen

De problemen met rituitval, onvolledige reisinformatie, materieel, en de MeerPlus app baren extra zorgen, vooral omdat deze problemen in de regio Waterland, waar EBS eerder een concessie verzorgde, al eerder speelden en lijken voort te duren. “We begrijpen dat bij introductie van een nieuwe concessie/ dienstregeling niet alles meteen goed verloopt en er zaken zich voordoen die kleine problemen met zich meebrengen, maar de situatie van de afgelopen week gaat niet enkel om kleine problemen.”

Ook zijn er zorgen bij de commissie over de regio Waterland, waar EBS de voorgaande concessie verzorgde, die de laatste maanden al veel te maken heeft gehad met rituitval en onvolledige reisinformatie en met de nieuwe dienstregeling lijkt deze situatie niet te zijn verbeterd.

Boete

De adviescommissie benadrukt dat, ondanks een mogelijke boete van 2 miljoen euro aan het adres van EBS, dat het belangrijker is dat EBS snel voldoet aan hun beloften en actief communiceert over genomen stappen en de stand van zaken. “Het opleggen van een boete zouden wij een begrijpelijke maatregel vinden, maar het helpt onze reizigers niet.”

Concrete cijfers over de betrouwbaarheid van de dienstverlening zouden hierbij volgens de commissie van essentieel belang zijn. De commissie wil dan ook twee keer per maand door het bestuur van de vervoersregio geïnformeerd worden over de genomen stappen en concrete cijfers over de, hopelijk toegenomen, betrouwbaarheid inzien.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
23.1 ° C
24 °
22 °
78 %
0.9kmh
12 %
vr
23 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.