18.9 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendRuim 100 WMO cliënten over naar nieuwe zorgaanbieder, contract bij Simetri door...

Ruim 100 WMO cliënten over naar nieuwe zorgaanbieder, contract bij Simetri door gemeente Purmerend opgezegd

Purmerend – Ruim 100 cliënten met huishoudelijke en ambulante ondersteuning van Stichting Simetri ontvangen vandaag een brief dat de gemeente het contract met deze zorgaanbieder opzegt. Al enige tijd bereiken diverse klachten de gemeente over de dienstverlening van de zorgaanbieder. Na zorgvuldig onderzoek is besloten het contract op te zeggen. 

Wethouder Harry Rotgans: ‘Dit besluit heeft impact op veel bewoners die wekelijks moeten kunnen vertrouwen op goede hulp en ondersteuning. Ik vind het echter onacceptabel dat kwetsbare inwoners van Purmerend niet de hulp en ondersteuning krijgen die volgens gemaakte afspraken wel moet worden geleverd. Dat is de reden voor deze maatregelen’.

Brief 

Alle betrokken cliënten van Stichting Simetri uit Purmerend ontvangen vandaag een brief met informatie. De inwoners behouden hun Wmo-indicatie. Medewerkers van de gemeente nemen zo snel mogelijk persoonlijk contact op met de cliënten om hen zo snel mogelijk onder te brengen bij een andere zorgaanbieder.

‘Zorg met perceptie’ zoals de slogan van Simetri luidt, krijgt hierdoor wel een heel andere betekenis. Het bedrijf heeft een vestiging aan de Kalversteeg in Purmerend.

Stichting Simetri moet na de opzegging nog 3 maanden ondersteuning bieden. De gemeente Purmerend vindt het onacceptabel dat deze kwetsbare groep inwoners niet de ondersteuning krijgt die volgens gemaakte afspraken wel moet worden geleverd.

Omzettingsperiode

Het omzetten van ruim 100 cliënten kost tijd. De gemeente streeft naar een zo kort mogelijke omzettingsperiode. Rotgans: ‘Er is contact met andere gecontracteerde zorgaanbieders om deze groep inwoners zo snel mogelijk onder te brengen, zo mogelijk ook met hun eigen vertrouwde hulpverlener. Dat vinden we belangrijk, omdat veel mensen al jarenlang geholpen worden door een vertrouwd gezicht. We doen er alles aan om de verandering voor de cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen.’Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
18.9 ° C
20 °
17.8 °
71 %
0.9kmh
5 %
di
18 °
wo
21 °
do
22 °
vr
21 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.