6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeLandsmeerGemeente Landsmeer pakt spookbewoning en illegale bewoning aan

Gemeente Landsmeer pakt spookbewoning en illegale bewoning aan

Landsmeer – Bij een integrale controle door de gemeente Landsmeer zijn op dinsdag 30 januari zes adressen in de gemeente gecontroleerd op spookbewoning en illegale bewoning. De controle werd uitgevoerd door de toezichthouders van de gemeente Landsmeer, politie en Omgevingsdienst IJmond.

Spookbewoning houdt in dat er personen op een adres wonen die niet op dat adres zijn ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Illegale bewoning houdt in dat er personen op een adres wonen die daar niet mogen wonen volgens de regels van de gemeente. Bijvoorbeeld arbeidsmigranten die in een woning verblijven die daar niet voor geschikt is.

Strijdigheden

Tijdens de integrale controle door de gemeente Landsmeer, politie en OD IJmond zijn op drie van de zes gecontroleerde adressen strijdigheden geconstateerd. Op deze adressen vond bewoning plaats door personen die niet op dat adres zijn ingeschreven. Bij één van deze drie adressen betrof het illegale bewoning door arbeidsmigranten.

Basisregistratie

De gemeente Landsmeer voert deze controles uit om de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente te waarborgen. Het is belangrijk dat de BRP op orde is, omdat dit systeem gekoppeld is aan bepaalde voorzieningen en maatregelen, zoals gemeentebelastingen, de studietoelage of een uitkering. Ook voor het welzijn van de bewoners bij bijvoorbeeld een brand is het van belang dat de brandweer weet wie er in het pand aanwezig kunnen zijn.

Signaal

De gemeente Landsmeer wil met deze controle een duidelijk signaal afgeven naar eenieder dat spookbewoning en illegale bewoning niet getolereerd worden en hier actief op gecontroleerd worden. De gemeente Landsmeer zal de geconstateerde overtredingen verder afhandelen en indien nodig handhavend optreden. De controles op spookbewoning en illegale bewoning vinden onaangekondigd plaats en zullen ook in de toekomst worden voortgezet.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.