29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
Home112Politie schorst tien medewerkers om discriminerende berichten in WhatsApp-groepen

Politie schorst tien medewerkers om discriminerende berichten in WhatsApp-groepen

Amsterdam – De politie heeft tien medewerkers van de eenheid Amsterdam geschorst of buiten functie gesteld vanwege hun betrokkenheid bij WhatsApp-groepen waarin discriminerende en beledigende berichten werden verstuurd. Ook twee medewerkers van andere eenheden worden onderzocht.

De WhatsApp-groepen kwamen aan het licht tijdens twee strafrechtelijke onderzoeken naar grensoverschrijdend gedrag binnen de politie. De berichten die in de groepen werden gedeeld, waren soms ernstig van aard en hadden betrekking op onder meer afkomst, geloof en seksuele geaardheid.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten ingeschakeld om de rol en bijdrage van elke betrokken medewerker te onderzoeken. De politie wil niet ingaan op de precieze inhoud van de berichten, omdat het onderzoek nog loopt.

Verklaring

Politiechef Frank Paauw van de eenheid Amsterdam zegt in een verklaring dat hij geschokt is door wat hij heeft gehoord. “Belediging, pesterijen en discriminatie hebben geen plaats in onze politieorganisatie en staan haaks op de politie die wij willen en moeten zijn: integer, betrouwbaar, moedig en verbindend. De precieze aard en omvang van de uitingen worden nog verder onderzocht, en op details kan ik niet ingaan vanwege het onderzoek, maar wat ik tot nu toe heb gehoord, neem ik zeer hoog op. Daarom laten we dit tot op de bodem uitzoeken.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.