5.3 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendNieuwe basisschool in Karekietpark zorgt voor verhuizing van deel tijdelijke bewoners

Nieuwe basisschool in Karekietpark zorgt voor verhuizing van deel tijdelijke bewoners

Purmerend – De gemeente Purmerend heeft plannen om een nieuwe basisschool met kinderopvang te bouwen in het zuidoosten van het Karekietpark, naast het ROC. Het ontwerp voor de school is gebaseerd op een voorkeursvariant die in 2022 en 2023 is verkend met de school en een externe architect. Het gaat om een tweelaags gebouw dat past in de gebiedsvisie voor het park.

De komst van de school heeft echter gevolgen voor de tijdelijke woningen die nu in het gebied staan. Het meest zuidelijke rijtje van 14 woningen, bestaande uit 12 studio’s en twee tweekamer woningen voor eenoudergezinnen, zal moeten wijken voor de school. Er is geen ruimte om deze woningen te handhaven in het gebied.

Alternatieve huisvesting

De gemeente is daarom op zoek naar alternatieve huisvesting voor de betreffende bewoners, die een huurcontract hebben tot 28 juli 2030. De gemeente wil de bewoners voorrang geven bij de toewijzing van andere tijdelijke woningen in Purmerend, en zullen de verhuiskosten vergoed worden. Ook wordt er gekeken naar andere locaties voor herhuisvesting, mocht dat nodig zijn.

Inventarisatie

De gemeente zal individuele gesprekken voeren met de bewoners om hun wensen en behoeften te inventariseren. De financiële consequenties voor het verwijderen van de 14 tijdelijke woningen en de mogelijke herbestemming van de units worden nog uitgewerkt. Deze wordt in het tweede kwartaal van dit jaar aan de gemeenteraad voorgelegd ter besluitvorming.

Dan zal ook meer duidelijkheid zijn over de uitkomsten van de gesprekken en de verplaatsing van de units. De startbouw van de school staat gepland voor het tweede kwartaal van 2025Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Aan alle frauderende, stelende en met periodiek geheugenverlies of opportune blindheid behepte ondernemers, politici, leden van het koninklijk huis en ambtenaren

    De buurt is tegen! TÉ GEN !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.3 ° C
7 °
2.9 °
82 %
4kmh
97 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.