8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendOnrust bij school in Purmerend na dreiging van geweld

Onrust bij school in Purmerend na dreiging van geweld

Purmerend – Een grote groep scholieren heeft zich vrijdagmiddag verzameld bij de school Vonk aan de Aletta Jacobslaan in Purmerend. Volgens getuigen zou er sprake zijn van een conflict tussen leerlingen van verschillende scholen. De politie is met meerdere eenheden ter plaatse gekomen om de situatie onder controle te krijgen.

Een moeder van een van de betrokken kinderen vertelt aan Regio Purmerend dat haar zoon haar appte om te zeggen dat hij naar de school Vonk ging. “Hij zei dat er een meisje in elkaar geslagen zou worden door een groep jongeren van een andere school. Hij wilde haar helpen, maar ik heb hem gezegd dat hij daar weg moest blijven.”

Een omwonende geeft aan dat er vijf harde knallen van mogelijk zwaar vuurwerk waren te horen. “Mijn ruiten stonden ervan te trillen.”

Dreiging

De politie bevestigt dat er een dreiging was van geweld tegen een meisje, maar wil verder niets kwijt over de toedracht of de achtergrond van het conflict. “We hebben de situatie snel kunnen de-escaleren. We doen verder onderzoek naar de zaak.”

Update 5 februari:

Foto’s: Inter Visual Studio


Grotere kaart weergevenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Dit is gewoon niet waar.
  Ik hoor al twee weken lang de aanloop hiernaartoe en dat er wordt opgeroepen om één persoon, die op een filmpje iets gezegd zou hebben wat honderden keren gedeeld is, met heel veel mensen te pakken.
  Dit is al via verschillende kanalen aan de school gemeld waar deze persoon op school zou zitten waarbij het nu dus vreselijk uit de hand loopt.

  Zoals je ziet op de foto’s zijn het zelfs kinderen die nog niet op de middelbare school zitten.
  Dit is een vreselijk geval van oproep tot het plegen van zwaar geweld, want de berichtjes zijn alles behalve mals. Ook het ‘doxen’ van deze persoon is iets dat strafbaar is.

  En dat kind dat zijn moeder wijs maakt dat hij het wel even gaat opnemen voor deze persoon tegen een paar honderd mensen zou ik niet geloven. Maar je moet natuurlijk wel even kwijt op facebook dat het niet aan jouw kind ligt.

  Er zijn verschillende tiktok kanalen waarin kinderen andere kinderen “exposen”. Dit zijn kanalen waar filmpjes waarin kinderen iets ongelukkigs zeggen, iets dat uit zijn context gehaald is maar ook naaktfoto’s en filmpjes van kinderen.
  Deze expose kanalen zijn er ook per plaats.
  Ouders hebben hier vaak geen weet van a) omdat de geen die het post het niet zegt en b) omdat het slachtoffer zich vaak schaamt en c) omdat anderen niet het gevaar willen lopen hetzelfde lot te ondergaan.

  Ik hoop dat de persoon in kwestie alle hulp krijgt die er nodig is en dat de betreffende oproepers (en hun ouders) worden aangepakt want dit is een vreselijk geval van pesten, als je wat hier gebeurt is nog zo kan noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.