8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendTweede Blok van proeftuin aardgasvrij in Purmerendse Wijk Overwhere-Zuid gaat van start

Tweede Blok van proeftuin aardgasvrij in Purmerendse Wijk Overwhere-Zuid gaat van start

Purmerend – Het tweede blok van de proeftuin Aardgasvrij in de Purmerendse wijk Overwhere-Zuid staat op het punt om van het aardgas af te gaan. In een samenwerking tussen Stadsverwarming Purmerend (SVP), woningbouwcorporatie Intermaris en de gemeente Purmerend, zijn de werkzaamheden gisteren officieel gestart. Dit project omvat de aansluiting van in totaal 248 woningen op het warmtenet.

De voorbereidingen voor de aanleg van het warmtenet begonnen in januari, en ondanks de vorstperiode verlopen de werkzaamheden voorspoedig, zo meldt de gemeente. De focus ligt op het creëren van een toekomstbestendige woonomgeving die niet langer afhankelijk is van aardgas. Het tweede blok bestaat uit een mix van huur- en koopwoningen, waarbij 93 huurwoningen van woningbouwcorporatie Intermaris al eerder zijn geïsoleerd.

Laatste stap en dan afgekoppeld

De huurders van deze woningen krijgen nu de laatste stap in de verduurzaming: een woning die volledig is afgekoppeld van het gas en aangesloten op het warmtenet van SVP. Maar ook de bijna 150 woningeigenaren worden niet vergeten. Hun elektriciteitsaansluitingen zijn door Liander verzwaard en geschikt gemaakt voor elektrisch koken. Als extra stimulans ontvangen zowel huurders als eigenaren subsidie voor de aanschaf van een elektrische kookplaat.

Bovendien kunnen woningeigenaren aanspraak maken op gemeentesubsidie om hun woning verder te verduurzamen. Na de afronding van het warmtenet zal de gemeente zich richten op de vernieuwing van het riool en de inrichting van de openbare ruimte.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Ja en het eerste Blok was ook zo een succes, en je zit vast aan de bodemloze hout gestookte SWP . Die de prijzen koppelt aan de gas prijs dus de kosten die je bespaart aan isolatie vliegen er aan de ander kant weer uit.

    En Marmix,niet iedereen kan een warmtepomp betalen , klimaatdrammer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.