16.1 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendProeftuin aardgasvrij Purmerend blok-2 Rijnstraat en omgeving van start na subsidie

Proeftuin aardgasvrij Purmerend blok-2 Rijnstraat en omgeving van start na subsidie

Purmerend – Het gasvrijproject, een samenwerking tussen de Gemeente Purmerend, Stadsverwarming Purmerend (SVP), en woningbouwcorporatie Intermaris, kondigt aan dat de aanleg van het warmtenet in Blok-2 van start gaat. Na een tijdelijke stop in mei om een ‘Warmtenetten Investeringssubsidie’ (WIS) aan te vragen, is de subsidie nu toegekend, waarmee een extra budget van maximaal 1.4 miljoen euro beschikbaar komt voor Blok-2.

Met deze subsidie kunnen meer woningen in de proeftuin op het warmtenet worden aangesloten, waarmee een belangrijke stap wordt gezet naar het afkoppelen van bestaande woningen van aardgas. Arno van Gestel, Directeur van SVP, benadrukt het belang van de subsidie: “Dit stelt ons in staat om meer bestaande woningen van aardgas af te koppelen en aan te sluiten op het warmtenet, waarmee we opnieuw een belangrijke stap zetten naar een duurzamere toekomst voor Purmerend.”

Zeven maanden

De werkzaamheden aan de leiding voor het warmtenet zullen naar verwachting zeven maanden in beslag nemen, met de planning van SVP dat de Rijnstraat en omgeving na de zomer van 2024 gereed zullen zijn. Blok-2, bestaande uit 248 woningen, waarvan 93 huurwoningen van Intermaris, zal hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Purmerend en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Cees Tip, Directeur-bestuurder van Intermaris, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “De laatste stap naar een toekomstbestendige woning is van het gas af. En dat gaat voor deze woningen nu gebeuren, waarmee wij als woningcorporatie een stapje dichterbij onze klimaatdoelstelling komen: minder CO2-uitstoot en het tegengaan van de negatieve gevolgen van klimaatverandering.”

92% zegt ja

Met een akkoordpercentage van meer dan 92% van de bewoners voor de overstap van gas, heeft de gemeente Purmerend het vereiste percentage van 85% ruimschoots overtroffen. Wethouder Coen Lageveen concludeert: “Met de toekenning van de WIS-subsidie aan SVP en de al beschikbare (rijks)gelden in het project ‘aardgasvrij’ kan de aanleg van het warmtenet in de Rijnstraat en omgeving nu succesvol worden afgerond.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Aardgasvrij, houtstookrijk…..
    En dat met een stadsverwarmingscentrale die houtje-touwtje aan elkaar hangt, net zoals het warmtenet.
    Exact dezelfde fouten als de overgang van gas naar elektriciteit; onvoldoende bronnen en netwerk met onvoldoende capaciteit.
    Niets geleerd…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
16.1 ° C
16.7 °
15.5 °
79 %
1.8kmh
82 %
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
28 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.