2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeRegionaalNieuwe rollentestbanken voor elektrische fietsen en bromfietsen

Nieuwe rollentestbanken voor elektrische fietsen en bromfietsen

Regionaal – De politie heeft de afgelopen maanden nieuwe rollentestbanken in gebruik genomen om de snelheid en de trapondersteuning van elektrische fietsen, speed-pedelecs en fatbikes te controleren. Deze voertuigen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, maar ook betrokken bij meer ongevallen met ernstig letsel.

De nieuwe rollentestbanken kunnen zowel bromfietsen als elektrische voertuigen testen. Bromfietsen worden gecontroleerd op een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur voor bromfietsen en 25 kilometer per uur voor snorfietsen. Elektrische voertuigen worden getoetst op het moment dat de trapondersteuning wegvalt, wat ook 25 kilometer per uur moet zijn voor elektrische fietsen en fatbikes, en 45 kilometer per uur voor speed-pedelecs.

De politie heeft 247 nieuwe rollentestbanken verdeeld over heel Nederland. Ze vervangen de oude testbanken die al minstens 15 jaar oud waren. De nieuwe testbanken zijn beter aangepast aan de ontwikkelingen in het verkeer en de wijzigingen in de wetgeving.

Fatbike

Een van de voertuigen die extra aandacht krijgt van de politie is de fatbike. Dit is een fiets met dikke banden en trapondersteuning, die soms ook een motor of een gashendel heeft. Veel fatbikes kunnen harder rijden dan de wettelijke limiet, en zijn niet goedgekeurd voor toelating op de weg. De politie kan een boete van € 290 geven aan de bestuurder van een fatbike die in overtreding is, en in sommige gevallen ook de fiets in beslag nemen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.