24.1 C
Purmerend
donderdag 2 mei 2024
HomePurmerendTwee nieuwe verdachten aangehouden voor schietpartij bij station Purmerend

Twee nieuwe verdachten aangehouden voor schietpartij bij station Purmerend

Purmerend – De politie heeft woensdagavond twee nieuwe verdachten opgepakt in verband met de schietpartij bij het treinstation in Purmerend, waarbij maandagavond een 19-jarige man om het leven kwam en een andere man zwaargewond raakte.

Het gaat om een 18-jarige man uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Purmerend. Eerder op dinsdagavond 13 februari werd al een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden.

De drie verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De 18-jarige Amsterdammer en de 16-jarige uit Purmerend die dinsdagavond is aangehouden worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Wanneer de 16-jarige die woensdagavond is aangehouden wordt voorgeleid, wordt nog overlegd met het OM, geeft de woordvoerder van de politie aan. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Schietpartij

De schietpartij vond plaats rond 20.05 uur op maandagavond bij het treinstation in Purmerend. Volgens getuigen waren er meerdere schoten te horen. Het slachtoffer dat overleed, was een 19-jarige man uit Purmerend. De andere man die gewond raakte, is een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik. Hij ligt nog in het ziekenhuis.

De politie startte direct een groot onderzoek naar de toedracht van het incident. Er werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingezet, dat bestaat uit politie en Openbaar Ministerie (OM) en dat gespecialiseerd is in complexe zaken met een grote maatschappelijke impact.

Conflict

De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest voor de schietpartij. Dit wordt verder onderzocht. De politie roept getuigen of mensen die meer informatie hebben op om zich te melden.

Kopfoto: Inter Visual Studio

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,907FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
24.1 ° C
25.1 °
18.9 °
58 %
1.1kmh
29 %
do
24 °
vr
13 °
za
16 °
zo
15 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.