11.2 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePolitiekLokale partijen Stadspartij en Leefbaar Purmerend slaan de handen ineen

Lokale partijen Stadspartij en Leefbaar Purmerend slaan de handen ineen

Purmerend – De fracties van Stadspartij-Beemster Polder Partij en Leefbaar Purmerend hebben besloten om hun samenwerking te intensiveren. De twee lokale partijen delen een visie op de lokale politiek en zeggen weinig inhoudelijke verschillen te hebben. Ze zien de samenwerking als een kans om de lokale politiek in Purmerend te versterken en hun fracties te ontwikkelen.

De samenwerking is al sinds het begin van deze raadsperiode gaande, maar krijgt nu een formeler karakter. De fracties zullen vaker samen vergaderen en overleggen, en hierover transparant zijn naar de andere leden van de gemeenteraad. De fracties zullen wel zelfstandig blijven handelen.

Geschiedenis

Leefbaar Purmerend is opgericht in 2001 om met de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 mee te doen. De grote overwinnaar van die verkiezingen werd Leefbaar Purmerend (LP 2001). De merknaam ‘leefbaar en het Pim Fortuyn effect bleken erg sterk.

Ook de Stadspartij, doe toen nog onder de naam P’93 opereerde, probeerde de naam ‘leefbaar’ aan haar partijnaam te koppelen. In die poging werd P’93 echter, met hulp van de rechter, afgetroefd door Leefbaar Purmerend.

Veranderingen

De samenwerking brengt ook enkele veranderingen met zich mee. Zo zal Chris Boer, de fractievoorzitter van Leefbaar Purmerend, zijn taken in het presidium en de werkgeverscommissie van de griffie overdragen aan een ander raadslid uit de oppositie.

Boer blijft wel deel uitmaken van het fractievoorzittersoverleg. Daarnaast willen de fracties dat de indeling van de raadzaal wordt aangepast, zodat ze naast elkaar kunnen zitten bij de raadsvergadering. Tevens zal Leefbaar niet meer mee doen met de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
11.7 °
10.5 °
79 %
9.8kmh
97 %
do
13 °
vr
14 °
za
22 °
zo
17 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.