12.3 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomeRegionaalOok Tweede Kamer bemoeit zich nu met aanhoudende problemen EBS

Ook Tweede Kamer bemoeit zich nu met aanhoudende problemen EBS

Regionaal – Na vragen door lokale en regionale politici bemoeit nu ook de Tweede Kamer zich met de chaotische taferelen rond vervoersmaatschappij EBS. De SP-fractie heeft dinsdag Kamervragen gesteld. Sinds de vervoerder het busvervoer in december overnam worden reizigers in Zaanstreek-Waterland en ook in Flevoland om de haverklap geconfronteerd met uitval van busritten.

Door een combinatie van personeelstekorten, een hoger dan verwacht ziekteverzuim, te weinig bussen en operationele problemen kan EBS de afspraken uit het contract met de provincie Noord-Holland en Flevoland niet nakomen. Om de dienstregeling betrouwbaar te maken laat de vervoerder tot en met april minder bussen rijden.

De SP heeft de problemen nu aangekaart bij de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Tweede Kamerlid Bart van Kent wil weten wat de reactie is van de staatssecretaris op de chaos bij EBS.

Ook wil Van Kent horen hoe de regering er zo snel mogelijk voor gaat zorgen dat de normale dienstregeling weer wordt uitgevoerd.

De SP vindt overigens dat het openbaar aanbesteden van ov-concessies heeft gezorgd voor een verslechtering van het streekvervoer. Kamerlid Van Kent wil weten of de staatssecretaris die mening deelt.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Wat echter niet vernoemd wordt: bij het overnemen van een consessie gaat materieel en rijdend personeel ook mee. De verliezer, Connexion, heeft het rijdend personeel een loonbod, standplaatsverbetering gedaan als zij niet meegingen naar EBS.

  EBS heeft ingeschreven op basis van toen bekende aantallen rijdend personeel, als dan 10% of meer personeelsleden besluit om bij de oude werkgever te blijven dan ben je als nieuwe vervoerder de klos.

  Ik pleit EBS niet vrij van de uitgevallen ritten en daardoor gedupeerde reizigers, maar al die aanbestedingen is een race to the bottom. Met dank aan de politiek en de VRA.

  Voor een kwartje willen kopen maar een dubbeltje willen betalen.

 2. Er is maar 1 oplossing die echt gaat werken: EBS moet weg!
  Het is al jaren pappen en nathouden, en loze beloftes het is nu KLAAR DE MAAT IS VOL! nieuwe concessie zonder EBS uitschrijven!
  Probleem is de VRA die hebben er nul verstand en zijn net zo schuldig als EBS zelf maar willen dit niet toegeven en daarom zal er niet veranderen en is de reiziger de klos. Volgens mij moet het niet zo moeilijk zijn het contract te ontbinden met EBS wegen grove nalatigheid en het leveren van een wanprestatie. VRA toon daadkracht en ontbind de concessie met EBS.

  NB: De VRA kreeg een hard piemeltje toen ze hoorden meer lijnen en ritten voor minder geld, ze vergaten daarom door te vragen…. hoe ga je dat doen met een personeel- en materieel tekort! DOMBO’S

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.3 ° C
13.3 °
11 °
83 %
12.1kmh
100 %
do
12 °
vr
15 °
za
22 °
zo
18 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.