13.7 C
Purmerend
woensdag 10 april 2024
HomePurmerendBurgemeester van Selm breekt vakantie af vanwege geweldsincidenten “belangrijk om het hoofd...

Burgemeester van Selm breekt vakantie af vanwege geweldsincidenten “belangrijk om het hoofd koel te houden”

Purmerend – Burgemeester Van Selm heeft haar vakantie in het buitenland afgebroken vanwege de geweldsincidenten van de afgelopen weken. Er zijn meerdere incidenten in Purmerend geweest afgelopen weken.

Donderdagavond zijn bewoners van een woning in Purmer-Noord opgeschrikt door een explosie bij hun woning waarbij brand ontstond. De burgemeester heeft vrijdag gesproken met de getroffen bewoners. Zelf geven de bewoners aan dat zij geen idee waarom hun huis doelwit was.

“Nu zijn wij zwaar gedupeerd en vooral is onze veilige omgeving in een klap weg. Want je huis is je veilige haven! Daar blijf je van af. Ik hoop dat degene die dit heeft gedaan, nog slechter slaapt dan dat wij doen.” Momenteel voert de politie een onderzoek uit en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Gevoel van onveiligheid

Inwoners geven aan dat de opeenvolging van verschillende geweldsincidenten een algemeen gevoel van onveiligheid opwekt. Burgemeester Ellen van Selm begrijpt dat: “Het is vreselijk wat er allemaal gebeurt. Agressie en geweld, in welke vorm of tegen wie gericht dan ook, is onacceptabel. Het is belangrijk dat we het hoofd koel houden. Ik heb alle vertrouwen in het onderzoek door politie en OM om verdachten van deze incidenten op te sporen.”

Onacceptabel

Het schietincident van 12 februari waarbij een jonge Purmerender is overleden en een ander gewond geraakt is, heeft voor onrust gezorgd in Purmerend. Ellen van Selm spreekt van een afschuwelijk incident: “Het schietincident heeft een schok teweeggebracht in onze gemeente. Direct na het incident heb ik mijn medeleven geuit aan de betrokken familie en vrienden.”

“De jonge leeftijd van de betrokken jongeren vind ik zeer zorgelijk. De politie werkt met man en macht aan de zaak, maar het geeft vooral een verdrietig gevoel. De impact van zo’n gebeurtenis raakt ons allemaal. Daarom werken we als gemeente met politie, OM, jeugd- en welzijnswerkers, wijkmanagement, handhaving en heel veel andere partijen samen en vind ik het belangrijk om met de betrokkenen te spreken en te horen hoe het met ze gaat.”

Jongerencentra

Ook is burgemeester Ellen van Selm bij een aantal jongerencentra in Purmerend langs gegaan. Ze ging daar in gesprek met de jongerenwerkers en jongeren over de impact van het schietincident van 12 februari waar de 19-jarige Purmerender Aven Henok omkwam. De burgemeester is daar in gesprek gegaan met jongeren en jongerenwerkers in Overwhere en Weidevenne over de impact van het schietincident.

Burgemeester van Selm spreekt ook de aankomende nogmaals met jongerenwerkers in Columbuzz en met andere betrokken partijen over de impact.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Sorry hoor maar je huis wordt niet “zomaar”opgeblazen!
    Heeft allemaal met drugs en criminaliteit te maken .
    Het totale incompetente politie korps van Purmerend kan en gaat dit niet oplossen .Dat is wel duidelijk gezien de toename van incidenten.
    En nu gaat de burgemeester roepen dat we rustig moeten blijven denk ze nu echt dat de totaal van de realiteit los geslagen jeugd de reactie van de burgemeester leest? Daar hebben ze helemaal hen tijd voor ze zijn bezig met bommen leggen en vuurwapens aanschaffen. Helaas stadgenoten het gaat veel erger worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,543VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.2 °
53 %
4.9kmh
91 %
wo
13 °
do
14 °
vr
16 °
za
18 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.