14.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeRegionaalProRail vernieuwt spoor rond Schiphol: minder treinen tot 9 maart

ProRail vernieuwt spoor rond Schiphol: minder treinen tot 9 maart

Regionaal – Reizigers die met de trein naar Schiphol Airport willen, moeten rekening houden met een langere reistijd en minder treinen. ProRail werkt van 26 februari tot 9 maart aan het spoor rondom de luchthaven. Dit is onderdeel van een groot onderhoudsproject dat tot 2028 duurt.

ProRail gaat de sporen en de constructie waar het spoor op ligt vernieuwen. Ook worden er twee wissels in de spoortunnel vervangen. Verder worden alle verlichting en de technische installaties in de spoortunnel nagekeken. Daarnaast wordt er gewerkt bij het opstelterrein bij Hoofddorp en worden de roltrappen, vaste trappen en hellingbanen aangepakt. Deze werkzaamheden zijn voor de zomervakantie klaar.

Waarom is dit nodig?

Het spoor rond Schiphol is druk en moet goed onderhouden worden. ProRail werkt hier al twee jaar aan en zal dit nog zes jaar doen. Het doel is om het spoor en de tunnels weer 40 jaar mee te laten gaan. Ook wil ProRail meer ruimte creëren op de perrons door bijvoorbeeld hellingbanen te vervangen door vaste trappen. Dit moet de hinder voor reizigers verminderen.

Wanneer zijn de volgende werkzaamheden?

ProRail werkt ook van 29 maart tot 1 april en van 9 tot 13 mei rondom Schiphol. De werkzaamheden worden vervolgens in november weer hervatSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.1 ° C
15 °
12.9 °
78 %
4kmh
93 %
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.