10.3 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeBeemsterGemeente Purmerend en Wooncompagnie zetten stap richting nieuw Seniorenhof in Middenbeemster

Gemeente Purmerend en Wooncompagnie zetten stap richting nieuw Seniorenhof in Middenbeemster


Beemster – De gemeente Purmerend en woningcorporatie Wooncompagnie hebben een intentieovereenkomst ondertekend om de haalbaarheid van een nieuw Seniorenhof in Middenbeemster te onderzoeken.

Het voorgestelde plan omvat de bouw van 32 levensloopbestendige woningen, een gemeenschappelijke ruimte en berging op het trapveldje Rijpzicht. Deze ontwikkeling komt als een antwoord op de lang gekoesterde wens van een groep bewoners uit Middenbeemster, die als trekkersgroep fungeert.

Stap dichterbij

“Deze overeenkomst brengt ons weer een stap dichterbij de nieuwbouw van een hof met 32 woningen voor senioren,” delen Jaap Jansen en Els Steen van de trekkersgroep. “Deze vorm van seniorenhuisvesting is uiterst geschikt om langer zelfstandig te wonen, in de sociale geborgenheid van een hof zoals dat vroeger gebruikelijk was.”

De behoefte aan seniorenwoningen in Middenbeemster is significant, iets wat ook naar voren kwam tijdens het opstellen van de dorpsontwikkelingsvisie. Wethouder Pascal Verkroost benadrukt het belang van betaalbare seniorenwoningen voor de doorstroming en het zelfstandig wonen in het dorp.

Impressie uit het eerste schetsplan hoe de woningen op het veldje zouden kunnen passen

Wooncompagnie

Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie, bevestigt de grote vraag naar betaalbare woningen die aansluiten op de wensen van senioren. “Samen met onze samenwerkingspartners zorgen wij dat woningen blijven aansluiten op de behoeften van toekomstige bewoners,” zegt Van Schaik. “Eerst de mensen, de wensen en dan pas de stenen.”
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
8.9 °
65 %
1kmh
100 %
zo
10 °
ma
8 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.