11.2 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePolitiekChris Boer van Leefbaar Purmerend voorgedragen door ouderenpartij AOV als kandidaat-wethouder Purmerend

Chris Boer van Leefbaar Purmerend voorgedragen door ouderenpartij AOV als kandidaat-wethouder Purmerend

Purmerend – Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster schuift Chris Boer naar voren als kandidaat-wethouder aan de gemeenteraad. Na het vertrek van Harry Rotgans als wethouder begin februari, heeft de fractie Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster zich beraden over een nieuwe wethouder.

De fractie van AOV heeft gekeken naar een kandidaat met voldoende kwaliteiten. Chris Boer is 25 jaar oud en al sinds 2017 politiek actief binnen de gemeente. Eerst als commissielid en naderhand als fractievoorzitter van Leefbaar Purmerend. Daarnaast is hij werkzaam als plaatsvervangend griffier voor de gemeente Landsmeer.

Opgetrokken wenkbrauwen

Saillant detail is dat er sinds kort een samenwerking is tussen Leefbaar Purmerend en de Stadspartij Beemsterpolderpartij, die moet gaan leiden tot een fusie tussen de twee partijen. Deze ‘move’ van Chris Boer naar de ouderenpartij zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen binnen de politiek. Zo wordt er al gesproken over een schimmenspel en wordt er aangegeven dat er dan ‘verkapt’ drie wethouders van de Stadspartij Beemsterpolderpartij in het college zitten. Hoe geloofwaardig kom je dan nog over is de teneur bij verschillende politieke partijen.

Nieuw jong lid

Fractievoorzitter Theo Neep: “We hebben er vertrouwen in dat Chris als teamspeler en verbinder goed past binnen het college van burgemeester en wethouders. Hij is jong, politiek ervaren en betrokken. Chris wordt lid van de Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster. Op dit moment is dit nog niet het geval. Wat wij belangrijk vinden, is dat we een goede kandidaat kunnen presenteren die zich inzet voor de gemeente Purmerend.’’

Kennismakingsbijeenkomst

Op 21 maart 2024 is er een kennismakingsbijeenkomst in de gemeenteraad met de nieuwe kandidaat-wethouder. Daarna staat de benoeming en de beëdiging van Chris Boer op de agenda van de gemeenteraad op 28 maart 2024.

Wie Chris Boer gaat opvolgen als fractievoorzitter van Leefbaar Purmerend wordt later bekend gemaakt.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
11.7 °
10.5 °
79 %
9.8kmh
97 %
do
13 °
vr
14 °
za
22 °
zo
17 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.