13.3 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePurmerend262 bekeuringen in 2023 voor gebruik mobiel op de fiets in Purmerend

262 bekeuringen in 2023 voor gebruik mobiel op de fiets in Purmerend

Regionaal – Je mag volgens de wet geen telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat zoals een muziekspeler, navigatieapparaat of tablet vasthouden tijdens het fietsen. Het maakt niet uit waarvoor je die gebruikt.

In de wet staat: ‘Het is degene die een voertuig bestuurt verboden tijdens het rijden een mobiel elektronisch apparaat dat gebruikt kan worden voor communicatie of informatieverwerking vast te houden.’ Voor fietsers die met een telefoon in de hand rijden is de boete 160 euro exclusief administratiekosten.

Als je stil staat

Als je stilstaat met je fiets, bijvoorbeeld voor een stoplicht, dan mag je de telefoon wel vasthouden en gebruiken. Je bent dan niet aan het rijden. Maar zodra je weer in beweging komt, is er wel sprake van rijden. Hou je de telefoon dan nog vast, kun je een bekeuring krijgen.

Aantal bekeuring in 2023

In Purmerend werden er 262 bekeuringen in 2023 uitgedeeld voor deze overtreding. In de buurgemeente Edam-Volendam konden 65 fietsers een bekeuring tegemoet zien. De gemeente Waterland had slechts 2 bekeuringen. In de gemeente Wormerland kregen 4 fietsers in 2023 een bekeuring.

In de provincie Noord-Holland was het totaal aantal van 15.711 bekeuringen. Goed voor 2.513.760 euro voor de schatkist. Amsterdam nam van het aantal bekeuringen meer dan de helft voor zijn rekening, namelijk 8.316.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.3 ° C
14.6 °
11.7 °
77 %
6.7kmh
100 %
do
13 °
vr
15 °
za
22 °
zo
18 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.