5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home112Zes aanhoudingen, waaronder minderjarigen uit Wormerland, na geweldsincidenten en vuurwapenbezit

Zes aanhoudingen, waaronder minderjarigen uit Wormerland, na geweldsincidenten en vuurwapenbezit

Zaanstad – De politie heeft dinsdag 12 maart 2024 zes minderjarige jongens buiten heterdaad aangehouden voor geweldsdelicten gepleegd afgelopen januari. De aanhoudingen volgen op een reeks eerdere aanhoudingen, de laatste maanden zijn er bijna 50 aanhoudingen geweest. De zeven zitten nog vast en hun rol wordt nader onderzocht.

Maandag 15 januari 2024 rond 14.30 uur werden een 42-jarige man uit Alkmaar en een minderjarige jongen uit de gemeente Zaanstad mishandeld door een grote groep jongeren aan de Peperstraat in Zaandam. Bij de mishandeling werden zij meerdere keren geslagen en geschopt.

Zes verdachten

Beide slachtoffers hoefden geen medische behandeling te ondergaan. Na onderzoek heeft de politie voor dit geweldsincident zes verdachten kunnen identificeren. Het gaat hier om jongens tussen de 13 en 17 jaar afkomstig uit de gemeenten Zaanstad en Wormerland. Hun rol bij de mishandeling wordt verder onderzocht.

Later die maand, op donderdag 25 januari 2024, werd een 20-jarige jongen uit de gemeente Edam-Volendam naar aanleiding van een conflict mishandeld op de Cypressehout in Zaandam. In het gevecht met meerdere personen werd hij, naast vuistslagen, ook met een fles op het hoofd geslagen.

16-jarige verdachte

Hierdoor liep het slachtoffer letsel op en moest hij voor behandeling naar het ziekenhuis. in dit onderzoek heeft de politie een 16-jarige jongen uit de gemeente Zaanstad aangehouden. Ook hij zit nog vast en zijn rol wordt verder onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tijdens een huiszoeking bij de verdachte werd een vuurwapen en een elektrische fiets, afkomstig van diefstal, aangetroffen. Zowel het vuurwapen als de gestolen fiets zijn in beslag genomen.

Zorgwekkende toename

Teamchef Sherwin Tjin-Asjoe (Basisteam Zaanstad): ‘’Binnen Zaanstad  zien we de laatste maanden een zorgwekkende toename van geweldsdelicten plaatsvinden, waarbij groepen minderjarige jongeren betrokken zijn. Het betreffen zware mishandelingen, openlijke geweldplegingen en berovingen. Deze groep hebben we inmiddels scherp in beeld en onze aanpak lijkt dan nu zijn vruchten af te werpen. Niet alleen omdat het onze taak is, we willen laten zien dat het gedrag dat deze jongeren vertonen niet normaal is. Door deze problematiek stevig aan te pakken, willen we dit gedrag duidelijk begrenzen en de geweldsspiraal doorbreken. Hierbij besef ik mij dat er meer nodig is dan alleen onze aanhoudingen.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.