12.5 C
Purmerend
donderdag 11 april 2024
HomePurmerendParkpaden in het Gorsebos worden vernieuwd met schelpen "stinken dat het doet,...

Parkpaden in het Gorsebos worden vernieuwd met schelpen “stinken dat het doet, de honden zijn er dol op”

Purmerend – De parkpaden in het Gorsebos worden vernieuwd omdat er water op de paden blijft staan. Ook waren er klachten over gele smurrie aan schoenen omdat er bij de eerdere aanleg van de paden gebruik gemaakt is van een kleiachtig materiaal. De parkpaden krijgen een nieuwe laag schelpen en daar is niet iedereen even blij mee.

De stank die van die schelpen afkomt, is niet te harden. “Ken je de geur van dode mosselen? Nou, dit is honderd keer zo erg. Het is een soort van penetrante rotte visgeur”, vertelt een bewoner die langsloopt met de hond. Een passant durft niet door haar neus te ademen. “Ik hou mijn adem maar in. Wat een smerige geur. Als je verder wilt praten dan graag even verderop.”

Een medewerker die bezig is met de aanleg geeft aan dat de geur dit keer wel erg uitzonderlijk is. “Het is niet te harden die geur, maar dat zal na een tijd verdwijnen als het eenmaal ligt en platgewalst wordt. De aanleg hier gaat nog wel enkele weken duren. De schelpen gaan er heel op en worden dan gebroken tot een laag.”

Honden zijn er dol op

Sophia die vlakbij het Gorsebos woont geeft aan dat haar hond dol is op de nieuwe parkpaden. “Die wil steeds gaan rollen over de laag schelpen. En mijn hond niet alleen. Zo ken ik meer hondeneigenaren die dit ervaren. De rotte visgeur trekt honden aan. Dat instinct hebben ze. Ik vraag mij echter wel af of dit het juiste materiaal is. Kan het niet een stukje minder?”

Een andere hondeneigenaar geeft aan dat hij zijn hond voorlopig niet meer loslaat. “Kwam mijn hond teruglopen met zo’n blik van kijk mij even de koning zijn. Stinken dat dat beest deed. En als je dacht dat die geur zo van zijn vacht af was, dan heb het mis. Dit heb ik vier keer moeten herhalen tot het enigszins weer een beetje normaal was. Voorlopig blijft hij aan de lijn.”

Foto’s: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,544VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.5 ° C
13.4 °
11.6 °
79 %
8.1kmh
100 %
do
14 °
vr
16 °
za
19 °
zo
12 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.