11.6 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
HomePurmerendUrban Chess in Purmerend “Ik hoop dat het voor veel ontmoetingen en...

Urban Chess in Purmerend “Ik hoop dat het voor veel ontmoetingen en voor verbinding in de wijken zorgt.”

Purmerend – Vanmiddag worden er op verschillende plekken in Purmerend schaaktafels geplaatst. Op de Poelstraat en bij Triton (Wijkplein Where) zijn de tafels vanaf vanavond te vinden. Ook in de binnenstad en in het Kooimanpark komen schaaktafels.

Er worden steeds meer schaaktafels in de openbare ruimte geplaatst. Dit in al 70 gemeenten door heel Nederland. Dit heet Urban Chess. Naast de vele voordelen van schaken, is Urban Chess een mooie toevoeging aan de wijk. Ook nodigt Urban Chess op een laagdrempelige manier mensen uit om kennis te maken met het schaakspel.

Initiatiefnemer Tineke Abercombrie nam het initiatief voor de schaaktafels zo’n drie jaar geleden. Zij is blij dat de tafels er nu gaan komen. “Ik hoop dat het voor veel ontmoetingen en voor verbinding in de wijken zorgt.”

Ontmoeten

De schaaktafels zetten aan tot wandelen, nadenken en ontmoeten. Naast schaken kan er ook gedamd worden op de tafels. Als u wilt schaken of dammen, bijvoorbeeld in uw lunchpauze of tijdens een rondje door de wijk, neem dan zelf schaak-/damstukken mee. 

Met behulp van de schaaktafels wil de gemeente stimuleren dat iedereen uit de buurt – zowel de mensen uit de wijk als de mensen die er werken – elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten.


Foto’s: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.6 ° C
12.8 °
10 °
79 %
4kmh
100 %
za
14 °
zo
15 °
ma
15 °
di
19 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.