8 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home112Politie deelt herkenbare beelden pinpasfraudeur Purmerend

Politie deelt herkenbare beelden pinpasfraudeur Purmerend

Purmerend – De politie deelt in herkenbaar camerabeeld van een verdachte die pint met de bankpas van een 82-jarige vrouw uit Purmerend. De jongen betaalt dinsdag 19 december met haar bankpas bij Used Products aan de Hoogstraat.

Omdat de politie en het Openbaar Ministerie vermoeden dat de jongen minderjarig is, kreeg hij twee weken geleden de tijd zich te melden. Maar dat heeft hij niet gedaan, vandaar de herkenbare beelden.

Zijn slachtoffer uit Purmerend krijgt die bewuste dinsdagmiddag een telefoontje van ‘de bank’. De man aan de andere kant van de lijn doet zich voor als bankmedewerker en zegt dat een collega diezelfde dag nog wel even langs de vrouw zal gaan om haar pasjes en codes op te halen om die veilig te stellen.

De koerier doet dit inderdaad en koopt vervolgens met haar buitgemaakte pas een tweedehands telefoon in een winkel aan de Hoogstraat in Purmerend. De totale schade bedraagt zo’n 1.200 euro.

Kerstcadeau voor zijn moeder

De verkoper laat een telefoon in de winkel zien, waarop de verdachte een belletje pleegt en overlegt. Hij zegt: ‘doe maar die dan’. “Dit is voor kerst voor mijn moeder.”

Beeld: Bureau NH

Herken je de verdachte op bovenstaande camerabeelden?

Bel met de politie 0800-6070. Anoniem kan dat via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.

Bureau NH is het opsporingsprogramma van Noord-Holland. NH Media werkt daarbij nauw samen met de politie en het Openbaar Ministerie. Meer zaken hier. 

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8 ° C
8.9 °
7.2 °
79 %
6.3kmh
97 %
di
8 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.