27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomeBeemsterVISIT Beemster opent toeristisch seizoen 2024

VISIT Beemster opent toeristisch seizoen 2024

Beemster – Op vrijdag 22 maart heeft VISIT Beemster het toeristisch seizoen 2024 feestelijk geopend in de Keyserkerk in Middenbeemster. Dit als onderdeel van de viering van 25 jaar UNESCO werelderfgoed Droogmakerij de Beemster.

Tijdens de opening vertelde Harry Brinkman, oud-burgemeester van gemeente Beemster, in een lezing zijn verhaal over werelderfgoederen, met in het bijzonder die van de droogmakerij. Over de noodzaak om De Beemster droog te maken, met Dirck van Os als belangrijke grondlegger, en uitleg over de toegepaste geometrische infrastructuur van sloten en wegen.

Daarnaast zijn twee nieuwe producten voor het seizoen gelanceerd.

  • De audiotour zorgt ervoor dat de Keyserklim de bezoeker nog meer meeneemt in het verhaal over de Keyserkerk en tijdens de beklimming van de toren. Bij aankoop van een ticket voor de Keyserklim wordt een link naar de audiotour gratis ter beschikking gesteld. De Keyserklim is vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, weer toegankelijk voor bezoekers.
  • Het compacte en kleurrijke Beemster boekje geeft de bezoeker inspiratie en tips om De Beemster te ontdekken, te proeven en eventueel een nachtje te verblijven. Het eerste exemplaar van het Beemster boekje overhandigde Danielle Woudstra, voorzitter van VISIT Beemster, aan wethouder Mario Hegger.

De boekjes zijn verkrijgbaar bij de deelnemers aan het boekje, Bezoekerscentrum Beemster en bij de VVV’s in Laag Holland.

Foto: Overhandiging Beemster boekje aan wethouder Mario Hegger, samen met vormgever Cynthia Schippers (AD68 design) en voorzitter VISIT Beemster, Danielle WoudstraSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.