11.2 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomeEvenementFoutje bedankt: Vrijmarkt in de binnenstad Purmerend mag toch, maar liever niet…..

Foutje bedankt: Vrijmarkt in de binnenstad Purmerend mag toch, maar liever niet…..

Purmerend – Eerder berichtte de gemeente Purmerend dat de vrijmarkt in de binnenstad op Koningsdag verboden zou worden. Dit tot grote teleurstelling van velen. De gemeente erkent dat zij dit zo hebben gecommuniceerd, maar wil dit rectificeren. Er blijkt dat er een misverstand was: de vrijmarkt mag toch doorgaan, maar de gemeente verzoekt mensen om liever naar het Leeghwaterpark te gaan.

De verwarring ontstond doordat de gemeente op haar website abusievelijk had vermeld dat de vrijmarkt in de binnenstad niet zou worden toegestaan. Dit is inmiddels gecorrigeerd. De gemeente benadrukt dat het niet verboden is om in de binnenstad een plekje te zoeken, maar dat men dat liever ziet in het Leeghwaterpark.

De rectificatie van de gemeente Purmerend

Verwachte drukte

De reden voor deze voorkeur is de verwachte drukte in de binnenstad. Door grote muziekevenementen op de Kaasmarkt en de Koemarkt verwacht de gemeente een enorme toestroom van bezoekers. Om de veiligheid en bereikbaarheid te waarborgen, wil men de vrijmarkt concentreren in het Leeghwaterpark.

De vrijmarkt in het Leeghwaterpark vindt plaats op 27 april tot uiterlijk 16.00 uur. De plekken in het park mogen vanaf 26 april 20.00 uur worden ingenomen. In verband met de schoonmaak na Koningsnacht kunnen er ’s nachts geen plekken in de binnenstad bezet worden.

Bezoekers die toch in de binnenstad willen vrijmarktten, kunnen dat dus gewoon doen. De gemeente hoopt echter dat mensen gehoor geven aan de oproep om naar het Leeghwaterpark te gaan.

Reacties

Purmerenders zijn opgelucht dat de vrijmarkt in de binnenstad niet verdwijnt. “Het is toch een beetje Koningsdag zonder vrijmarkt in de binnenstad,” zegt een bewoner.

De vraag is echter hoeveel mensen gehoor zullen geven aan de oproep van de gemeente om naar het Leeghwaterpark te gaan. De traditionele vrijmarkt in de binnenstad is voor velen een belangrijk onderdeel van Koningsdag. Het is afwachten of de sfeer in het Leeghwaterpark net zo gezellig zal zijn.

Lees op deze website het programma van Koningsnacht en Koningsdag in de binnenstad.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
11.7 °
10.5 °
79 %
9.8kmh
97 %
do
13 °
vr
14 °
za
22 °
zo
17 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.