2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendTraditie om zeep: Einde aan vrijmarkt in binnenstad Purmerend op Koningsdag

Traditie om zeep: Einde aan vrijmarkt in binnenstad Purmerend op Koningsdag

Purmerend – De geliefde vrijmarkt in de binnenstad van Purmerend op Koningsdag is vanaf dit jaar verboden. De gemeente heeft besloten om de vrijmarkt alleen nog maar toe te staan in het Leeghwaterpark. Dit tot grote teleurstelling van velen. (En nee, dit is geen 1 april-grap, tot onze verbazing. Het is vandaag 3 april!)

“Dit is een onbegrijpelijke beslissing van de gemeente,” aldus Nicole Moinat van de PVV. “De vrijmarkt in de binnenstad was een unieke traditie waar veel Purmerenders naar uitkeken. Het was gewoon een gezellige dag voor jong en oud.”

Met stomheid geslagen

De PVV is dan ook “met stomheid geslagen” door de beslissing van de gemeente. Moinat: “We hebben direct vragen ingediend om opheldering te krijgen over de motieven van de gemeente. We willen weten waarom deze traditie zomaar om zeep wordt wordt geholpen. We zullen alles in het werk stellen om deze traditie te redden.”

De verplaatsing van de vrijmarkt naar het Leeghwaterpark roept ook bij andere Purmerenders vragen op. Zo is er bezorgdheid over de bereikbaarheid van het park en de capaciteit van de locatie. Ook vrezen velen dat de sfeer in het park minder gezellig zal zijn dan in de binnenstad.

Jordi Albers van Gemeentebelangen Purmerend vindt het bijzonder. “Twee weken geleden, toen we het in de commissievergadering over Koningsdag hebben gehad, sprak de burgemeester zich nog positief uit over de vrijmarkten op Koningsdag.”

Onduidelijke motieven

De gemeente Purmerend heeft nog geen duidelijke motieven gegeven voor de verplaatsing van de vrijmarkt. Telefonisch was de afdeling communicatie van de gemeente Purmerend niet bereikbaar.

De vrijmarkt in de binnenstad was altijd een veilig en gezellig evenement. Het is volkomen onduidelijk waarom de vrijmarkt in zijn geheel verplaatst is naar het Leeghwaterpark.

Meer informatie op de website van de gemeente Purmerend hieronder:


Update (foutje van de gemeente Purmerend):



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. @Dagmar Daar is een hele grote reden voor: inkomsten voor Purmerend.
    Hetzelfde geldt voor de betaalde plekken in het Leeghwaterpark tijdens Koningsdag. Niemand mag een dag van te voren z’n kleedje leggen of plekje afplakken behalve de mensen/bedrijven die daarvoor betaald hebben.

  2. Het lijkt wel of alles naar de gallemiezen moet.
    Niet dat ik er naar de vrijmarkt in de binnenstad ging maar dit is echt niet goed.
    De Gemeente promoot de binnenstad als zoooo gezellig.
    De Gemeente zegt de ondernemers te willen helpen.

    En dan dit, een verbod nog wel.
    Welke reden voert de gemeenteraad hiervoor aan?
    Op Facebook zie ik dat dit verbod niet kan rekenen op steun van div. Raadsleden en blijkt het niet besproken te zijn in de Raad.

    Maar een mega grote tent op de Koemarkt voor een muziekevenement mag wel….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.