22 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
HomePurmerendLHBTIQ+ Discriminatie in Purmerend: Verdubbeling meldingen baart Regenboograad zorgen

LHBTIQ+ Discriminatie in Purmerend: Verdubbeling meldingen baart Regenboograad zorgen

Purmerend – Het jaarverslag 2023 van Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland, tegenwoordig Discriminatie.nl, schetst een zorgwekkend beeld: het aantal meldingen van discriminatie tegen de LHBTIQ+ gemeenschap is in Purmerend verdubbeld.

De Regenboograad Purmerend roept de gemeente Purmerend op om actie te ondernemen en zich in te zetten voor een inclusieve en veilige samenleving voor alle inwoners. “De toename van discriminatie is schrikbarend”, zegt de voorzitter van de Regenboograad Purmerend. “We zien dat LHBTIQ+ mensen steeds vaker en harder worden getroffen, zowel online als offline. Dit is onacceptabel en mag niet onopgemerkt blijven.”

Verdubbeling

Uit het jaarverslag blijkt dat in 2023 54 meldingen van discriminatie tegen LHBTIQ+ personen in Purmerend zijn gedaan. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2022. De Regenboograad vreest dat dit slechts het topje van de ijsberg is, aangezien veel mensen geen melding durven te doen. Ook de cijfers van de politie en bijvoorbeeld de COC zijn niet meegenomen in het jaarverslag.

Drempels wegnemen

“Er zijn verschillende redenen waarom mensen geen melding doen”, zegt de voorzitter. “Sommigen zijn bang voor represailles, terwijl anderen het gevoel hebben dat er toch niets aan gedaan wordt. We moeten er alles aan doen om deze drempels weg te nemen en ervoor te zorgen dat mensen zich veilig voelen om discriminatie te melden.”

“Een deel van de inwoners van onze gemeente heeft -breed gezegd- kritische, afkeurende of afwijzende ideeën over de regenbooggemeenschap. Vaak gebaseerd op een gebrek aan kennis of onjuiste kennis. Wat doet de gemeente opdat haar inwoners zicht juist kunnen informeren?”, vraagt de Regenboograad zich af.

Concrete stappen

De Regenboograad roept de gemeente Purmerend op om concrete stappen te zetten om discriminatie tegen LHBTIQ+ personen te bestrijden. “We hopen dat de gemeente onze oproep serieus neemt en zich samen met ons inzet voor een inclusieve en veilige samenleving voor alle Purmerenders, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit”, aldus de voorzitter van de Regenboograad. “Laten we samenwerken om van Purmerend een stad te maken waar iedereen zich thuis voelt.”

De Regenboograad Purmerend is bereid om met de gemeente in gesprek te gaan over concrete maatregelen om discriminatie tegen LHBTIQ+ personen te bestrijden.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22 ° C
22.9 °
21 °
56 %
5.4kmh
6 %
zo
22 °
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.