19.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendNieuwe gemeentewerf en milieustraat Purmerend: kosten stijgen met €7,5 miljoen

Nieuwe gemeentewerf en milieustraat Purmerend: kosten stijgen met €7,5 miljoen

Purmerend – De bouw van de nieuwe gemeentewerf en milieustraat in Purmerend in de Baanstee Noord wordt duurder dan verwacht. Dat blijkt uit een raming van de bouwkosten die deze week is gepresenteerd aan de gemeenteraad. Het verschil met het eerder vastgestelde krediet bedraagt €7,53 miljoen. De totale bouwkosten bedragen nu €26,42 miljoen.

De kostenverhoging komt vooral door externe ontwikkelingen, zoals prijsstijgingen in de markt en hogere aansluitkosten. Ook de vervanging van verouderd meubilair en inrichting speelt een rol. Zo is er o.a. een stijging van de bouwkosten a 3,2 miljoen euro, moet er gecorrigeerd worden op inflatie a 1,27 miljoen euro en is er voor vervanging van meubilair en inrichting 1,45 miljoen euro nodig.

Noodzaak tot nieuwbouw

Ondanks de hogere kosten is er volgens de gemeente nog steeds noodzaak tot nieuwbouw. De huidige locatie op De Koog is te klein en kent verkeersproblemen. Bovendien wordt er niet meer in geïnvesteerd. “In tijden van financiële krapte is de hogere financiële aanvraag een lastige boodschap. Er is echter ook de noodzaak om door te gaan: de gemeente groeit en de huidige locatie is veel te klein”, geeft de gemeente aan.

De ontwikkelingsstrategie voor de Koog, die in het voorjaar van 2024 gereed is, heeft een andere bestemming voor de huidige locatie op de van IJsendijkstraat op het oog.

Bezuinigingen

Om de kosten te drukken zijn er al twee bezuinigingsrondes doorgevoerd in het ontwerp. Hierbij is de gevel versoberd, zijn extra kantoor- en vergaderruimtes verwijderd en is overmaat in de gebouwen weggehaald.

Volgende stap

De gemeenteraad moet nu beslissen of ze akkoord gaat met het verstrekken van het extra krediet. Als dat het geval is, kan de bouw van de nieuwe gemeentewerf en milieustraat begin 2025 van start gaan. De oplevering staat gepland voor eind 2026.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Reken er maar op dat ook deze overschrijding goedgekeurd wordt.
    Ook deze rekening moet worden betaald door……..de burger.
    Verhoging belasting, parkeren etc.etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.8 ° C
21.1 °
17.8 °
70 %
4.5kmh
90 %
do
19 °
vr
20 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.