9.2 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeRegionaalMunckhof neemt ETS over

Munckhof neemt ETS over

Munckhof Taxi uit Horst heeft de activiteiten van ETS overgenomen. Hiermee is een doorstart van het onlangs failliet gegane taxibedrijf uit Zaandam gerealiseerd. “Munkhof zal aan minimaal 100 oud-werknemers van ETS een arbeidsovereenkomst aanbieden”, melden de curatoren. “Het definitieve aantal werknemers van ETS dat bij Munckhof in dienst kan treden, is afhankelijk van het aantal van ETS door Munckhof over te nemen overeenkomsten met opdrachtgevers en kan mogelijk nog toenemen. Daarover zal in de komende dagen meer duidelijk worden.”

Aldus Taxipro volgens haar website

Bron: Taxipro
Munckhof zal in ieder geval gedurende een aantal maanden de huidige bedrijfslocatie van ETS in
Zaandam in gebruik houden in afwachting van een definitieve oplossing voor de huisvesting van de
onderneming, die in de regio zal blijven gevestigd.

ETS Taxi

Op 1 februari 2016 zijn TOD Investment Group B.V. en haar drie dochtervennootschappen ETS Taxi
Services B.V., ETS Taxi- en Zorgvervoer B.V. en ETS Detacheringen & Opleidingen B.V.,
kantoorhoudende te Zaandam in staat van faillissement verklaard.

ETS heeft met diverse partijen, waaronder met name overheidsinstanties en zorginstellingen uit Noord-Holland, overeenkomsten van personenvervoer. Die bestaan met name uit leerlingenvervoer, aanvullend openbaar vervoer en zittend-ziekenvervoer. Ook verzorgt ETS particuliere (taxi)ritten.

Doorstart

De curatoren hebben sinds hun benoeming op 1 februari 2016 in overleg met het management van ETS
en andere betrokken partijen de mogelijkheden van een gehele of de gedeeltelijke doorstart van de activiteiten van ETS onderzocht.

Met toestemming van de rechter-commissaris is nu met Munckhof Taxi B.V. (“Munckhof”), gevestigd te Horst (Limburg), overeenstemming bereikt over een (gedeeltelijke) doorstart van de activiteiten van ETS. Munckhof maakt onderdeel uit van de Munckhof Groep, onder meer actief in het verzorgen van personenvervoer en de bemiddeling bij reizen. Bij Munckhof zijn ongeveer 1.000 werknemers in dienst.

Munckhof

De curatoren achten Munckhof een geschikte partij om de activiteiten van ETS over te nemen. Al voor faillissement droeg Munckhof gezamenlijk met ETS zorg van de uitvoering van een aantal
vervoersovereenkomsten waarbij Munckhof optreedt als contractspartij van de opdrachtgever en ETS
als ‘onderaannemer’ de feitelijke uitvoering daarvan verzorgde.

“Munckhof moet in staat worden geacht de activiteiten van ETS voort te zetten, hetgeen met name in het belang is van de door ETS vervoerde personen, waaronder meer in het bijzonder leerlingen, zieken en gehandicapten en ouderen. De transactie met Munckhof maakt aldus niet alleen de voortzetting van gespecialiseerd personenvervoer maar ook behoud van een aanzienlijk aantal banen in de regio Waterland mogelijk”, aldus de curatoren.

Bron: TaxiproSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.2 ° C
11.2 °
7.2 °
69 %
0.9kmh
100 %
ma
9 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.