Gemeente

Wijziging parkeermogelijkheden De Noord Ilpendam

De afgelopen periode bereiken ons veel klachten over auto’s die geparkeerd staan op het dorpsplein De Noord in Ilpendam. Dit plein is een trottoir waar ook door kinderen wordt gespeeld. Ook tijdens begrafenissen en kerkdiensten ondervindt men veel hinder van de geparkeerde auto’s.

De afgelopen periode hebben wij extra gehandhaafd op het dorpsplein. Dit heeft helaas niet tot het gewenste effect geleid. We gaan daarom, mede in overleg met de Dorpsraad, de volgende verkeersmaatregelen treffen:

de bestaande rood-witte palen worden vervangen voor palen met een slot dat alleen kan worden verwijderd door de gemeente, hulpdiensten en de standplaatshouder.
Voor de weg De Noord naar de begraafplaats wordt een parkeerverbod ingesteld aan de kant van het plein op maandag tot en met zaterdag tussen 10:00 – 16:00 uur.
Waar parkeren?
Bent u met uw auto op bezoek in Ilpendam, dan adviseren wij u te parkeren in de overige straten rond het centrum van Ilpendam en met name langs het water van de Merel- en Lepelaarstraat. Wanneer de parkeerplaatsen langs de waterkant vol zijn is het ook toegestaan om op de weg aan de kant van de woningen te parkeren. De weg is hier breed genoeg voor.

Bij grote evenementen en/of bijzondere gelegenheden kan voor parkeren op het plein via een formeel verzoek een aanvraag voor een ontheffing worden gedaan bij de gemeente.

Houdt u er rekening mee dat er de komende periode extra op parkeren gecontroleerd wordt.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.