19.4 C
Purmerend
zondag 1 oktober 2023
HomeGemeenteInterpellatiedebat aardgasvrij leidt tot motie van wantrouwen tegen wethouder

Interpellatiedebat aardgasvrij leidt tot motie van wantrouwen tegen wethouder

Purmerend – Vanavond werd in de Gemeenteraad van Purmerend een zogenoemd interpellatiedebat gehouden met wethouder Paul van Meekeren. Centraal hierbij stond de communicatie en de actieve informatieplicht van de wethouder aan de Gemeenteraad.

Al aan het begin van het debat bood de wethouder zijn excuses aan voor het feit dat een aantal bewonersbrieven niet op de website van de gemeenteraad waren aangeboden. Ook zijn communicatie, na de publicatie van het omstreden bericht op het NRC, liet te wensen over.

Opmerkelijk in het debat was, dat de wethouder met name inging op de inhoudelijke punten rondom de proeftuin ‘Aardgasvrij’. Punten op het gebied van de communicatie en informatievoorziening werden mondjesmaat beantwoord. Dit tot frustratie van een groot deel van de oppositiepartijen. De wethouder wist wat hen betreft onvoldoende duidelijk te maken hoe de informatieplicht in de toekomst te kunnen verbeteren.

Namens VVD Purmerend, GroenLinks, Leefbaar Purmerend, PVV Purmerend, Gemeentebelangen Purmerend, Hart van Purmerend en Partij voor socialer Purmerend werd daarom een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder Van Meekeren.

De motie werd verworpen met 17 stemmen voor en 20 stemmen tegen.

Partijen vragen debat aan met wethouder Van Meekeren na ophef gasvrije wijk –

Purmerend – Zeven Purmerendse partijen dienen vandaag een aanvraag in voor een zogenoemd interpellatiedebat met wethouder Paul van Meekeren. De partijen zijn van mening dat het college de gemeenteraad niet actief heeft geïnformeerd omtrent het verloop van de vorderingen van de aardgasvrije wijk. Het verzoek is ingediend namens VVD Purmerend, GroenLinks, Leefbaar Purmerend, PVV Purmerend, …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.4 ° C
20.6 °
18.3 °
73 %
0.5kmh
97 %
zo
19 °
ma
22 °
di
17 °
wo
17 °
do
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.