4 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeGemeenteWijziging parkeermogelijkheden De Noord Ilpendam

Wijziging parkeermogelijkheden De Noord Ilpendam

De afgelopen periode bereiken ons veel klachten over auto’s die geparkeerd staan op het dorpsplein De Noord in Ilpendam. Dit plein is een trottoir waar ook door kinderen wordt gespeeld. Ook tijdens begrafenissen en kerkdiensten ondervindt men veel hinder van de geparkeerde auto’s.

De afgelopen periode hebben wij extra gehandhaafd op het dorpsplein. Dit heeft helaas niet tot het gewenste effect geleid. We gaan daarom, mede in overleg met de Dorpsraad, de volgende verkeersmaatregelen treffen:

de bestaande rood-witte palen worden vervangen voor palen met een slot dat alleen kan worden verwijderd door de gemeente, hulpdiensten en de standplaatshouder.
Voor de weg De Noord naar de begraafplaats wordt een parkeerverbod ingesteld aan de kant van het plein op maandag tot en met zaterdag tussen 10:00 – 16:00 uur.
Waar parkeren?
Bent u met uw auto op bezoek in Ilpendam, dan adviseren wij u te parkeren in de overige straten rond het centrum van Ilpendam en met name langs het water van de Merel- en Lepelaarstraat. Wanneer de parkeerplaatsen langs de waterkant vol zijn is het ook toegestaan om op de weg aan de kant van de woningen te parkeren. De weg is hier breed genoeg voor.

Bij grote evenementen en/of bijzondere gelegenheden kan voor parkeren op het plein via een formeel verzoek een aanvraag voor een ontheffing worden gedaan bij de gemeente.

Houdt u er rekening mee dat er de komende periode extra op parkeren gecontroleerd wordt.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,904FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4 ° C
6.1 °
2.2 °
79 %
1.8kmh
25 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.