20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomeGemeenteSchoolplein Grote Grutto wordt groener

Schoolplein Grote Grutto wordt groener

Op woensdag 16 maart vindt de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag plaats. Ook dit jaar neemt gemeente Waterland deel aan deze dag door samen met schoolkinderen twee bomen te planten op het schoolplein van de brede school De Grote Grutto in Ilpendam. Het schoolplein krijgt hiermee een groenere uitstraling.

Kleurrijke omgeving

Samen met de leerlingen van groep 4-5 van basisschool H.M. Van Randwijk en de leerlingen van groep 5-6 van basisschool St. Sebastianus plant wethouder Laura Bromet twee amberbomen (Liquidambar styraciflua). Het schoolplein wordt hierdoor niet alleen groener, maar zorgt ook voor prachtige herfstkleuren in het najaar. Wethouder Laura Bromet: “We hebben juist gekozen voor de amberboom omdat deze vele mooie kleurtinten heeft. In de herfst verkleuren de bladeren van geel naar oranje en dan naar rood. Dit geeft het schoolplein natuurlijk een fraai aanzien. Ook zien de leerlingen van dichtbij de werking van de seizoenen en dat is een mooie, gratis natuurles!”

Bomen en bijen

Ook krijgen de leerlingen voorafgaand aan het planten van de boom een natuurles. In deze les wordt aandacht besteed aan bomen en bijen. Niet alleen bloemrijke planten zijn van belang voor het voortbestaan van de bijen ook diverse bomen zijn belangrijke drachtplanten. Nectar en pollen vormen een belangrijke voedselbron voor bijen en andere insecten. En de bijen zijn weer nodig als bestuiver in de land- en tuinbouw. Hiermee draagt gemeente Waterland een steentje bij aan het creëren van een bijvriendelijke omgeving.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.