GemeenteIlpendamNatuur

Schoolplein Grote Grutto wordt groener

Op woensdag 16 maart vindt de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag plaats. Ook dit jaar neemt gemeente Waterland deel aan deze dag door samen met schoolkinderen twee bomen te planten op het schoolplein van de brede school De Grote Grutto in Ilpendam. Het schoolplein krijgt hiermee een groenere uitstraling.

Kleurrijke omgeving

Samen met de leerlingen van groep 4-5 van basisschool H.M. Van Randwijk en de leerlingen van groep 5-6 van basisschool St. Sebastianus plant wethouder Laura Bromet twee amberbomen (Liquidambar styraciflua). Het schoolplein wordt hierdoor niet alleen groener, maar zorgt ook voor prachtige herfstkleuren in het najaar. Wethouder Laura Bromet: “We hebben juist gekozen voor de amberboom omdat deze vele mooie kleurtinten heeft. In de herfst verkleuren de bladeren van geel naar oranje en dan naar rood. Dit geeft het schoolplein natuurlijk een fraai aanzien. Ook zien de leerlingen van dichtbij de werking van de seizoenen en dat is een mooie, gratis natuurles!”

Bomen en bijen

Ook krijgen de leerlingen voorafgaand aan het planten van de boom een natuurles. In deze les wordt aandacht besteed aan bomen en bijen. Niet alleen bloemrijke planten zijn van belang voor het voortbestaan van de bijen ook diverse bomen zijn belangrijke drachtplanten. Nectar en pollen vormen een belangrijke voedselbron voor bijen en andere insecten. En de bijen zijn weer nodig als bestuiver in de land- en tuinbouw. Hiermee draagt gemeente Waterland een steentje bij aan het creëren van een bijvriendelijke omgeving.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.