* WormerlandPurmerendWaterland

Landjepik door gemeente Purmerend

Gisteren zijn er oriënterende gesprekken gevoerd tussen de gemeente Purmerend en de gemeente Wormerland over een plan om op het grondgebied van Wormerland 2500 woningen te gaan realiseren.

Het zou gaan om het gebied bij de grens van Purmerend en Neck nabij de Karwei. Ook de gemeente Waterland heeft een verzoek hieromtrent ontvangen maar dan voor bebouwing aan de oostkant van Purmerend. Beide buurgemeenten zijn niet blij met het verzoek van Purmerend en geven beide aan niet mee te gaan met deze plannen.

Reacties op twitter van wethouders Purmerend en Waterland.

Update 14 april 18:20 uur

Gezamenlijk persbericht Wormerland en Purmerend

Purmerend en Wormerland troffen elkaar eerder deze week voor een informeel en open overleg. Elk jaar treffen de colleges van de beiden gemeenten elkaar op die manier. De berichtgeving hierover heeft beide gemeenten onaangenaam getroffen en doet geen recht aan de gesprekken.

De berichtgeving is heel ongelukkig geformuleerd. Het suggereert dat er over woningbouwaantallen of specifieke plekken wordt gesproken. Daarvan is geen sprake. Voor Wormerland staat het groen houden van de Wijde Wormer buiten kijf. Dit staat in de structuurvisie van de gemeente.

Er kwamen veel onderwerpen ter tafel, waaronder de grote regionale woningbouwopgave, die voor alle gemeenten in de metropoolregio op dit moment een belangrijk gegeven is. Purmerend kampt zelf met een groot woningtekort. Purmerend onderzoekt de manier waarop aan die vraag kan worden voldaan.

Foto kop: Google maps.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.